2009. február 28., szombat

2009. febr. 23. Otthonoktatás

Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól. (Péld 22,6)

Akiben eddig kérdést ébresztett, hogy miért a homeschool-on van a blog, az jó helyen kapirászik. Nálunk már nem kérdés, tudjuk, hogy ezt az utat kell járnunk. A blog még nem igazi otthonoktatós blog, mert még nincsenek fenn remek anyagok, történetek, lépések, de idővel minderre sor kerül.
Kérdezhetnétek, hogy akkor miért ide kezdem el írni, hiszen akár évek múlva is válthattam volna erre a motorra. De az otthonoktatás nem egy pillanatnyi elhatározás kérdése, nem lehet csak úgy fejest ugrani bele. Ez egy életforma, amit mi igyekszünk már most magunkénak tudni.
Azért lassan már fogok írni egy oo témáról, mert számomra is megdöbbentő, hogy egy éppen még nem 10 hónapos ifjúval is mennyi mindent lehet itthon felfedezni.
Magáról az oo-ról azért nem írok részletesen, mert már sokan megtették előttem és nem áll szándékomban ismételni, átírni. Ezért inkább íme a kedvenc linkjeim:
Ezen a blogon gyűlünk Kamilla tyúkanyó köré:
http://amiotthonunk.com/
Ő már külön oldalrészt is elkülönített az anyagai számára, amely folyamatosan bővül, mi pedig nem gyűzzük menteni a remek oldalakat:
http://amiotthonunk.com/otthonoktatas/
Fiús anyukák figyelmébe a következőt ajánlom, Eszter határozott és ki is mondja, amit gondol, még akkor is, ha nem növeli meg ezzel bizonyos körökben a népszerűségi indexét, de nem is ez a célja, tudja, hogy azon az úton jár, amit Isten kijelölt a számára és semmi se tántoríthatja el:
http://fiukahajoban.blogspot.com/
http://matrozkepzo.blogspot.com/

8 megjegyzés:

  1. Nem gondoltam volna, hogy egy rugĂłra jĂĄr az agyunk :)
    Egy rÊgi ismer�s

    VálaszTörlés
  2. Most lenne egy hatalmas tippem, hogy ki lehetsz, de vårok, hogy majd id�vel, legfeljebb privåtba felfeded magad:) Ha az vagy, akire gondolok, akkor mår hónapok óta szeretnÊk neked írni mailt, hogy mit gondolsz az oo-ról?:)
    Ha pedig nem Te vagy Te, akkor ezutĂĄn fogok rĂĄd sokat gondolni:)
    marywolf

    VálaszTörlés
  3. RitkĂĄn szokta ez csinĂĄlni a betĹąkkel, de most megint megtette, ĂĄltalĂĄban ha be vagyok jelentkezve, akkor nem teszi tĂśnkre az iromĂĄnyomat.
    De a lĂŠnyeg, azĂŠrt remĂŠlem, hogy felfeded majd a kilĂŠted, mert mĂĄris ki vagy lyukadva az oldalam:)

    VálaszTörlés
  4. Te is kĂ­vĂĄncsivĂĄ tettĂŠl, ahogy Ă­gy rĂĄdbukkantam, ĂŠs rĂĄkerestem a nickedre a google-ben. KĂŠpzeld, olyannyira egy rugĂłra gondolkodunk, hogy a Mamamin mindketten kifejtjĂźk, miĂŠrt hasznĂĄlunk moshatĂł pelust :D
    Egy volt lakĂłtĂĄrsad

    VálaszTörlés
  5. Átírom az eddigi kommenteket, mert valamiért nem jól lettek kódolva, néha előfordul, de azért írjatok bátran, majd én kódolok:)
    1.
    Nem gondoltam volna, hogy egy rugóra jár az agyunk:) Egy régi ismerős
    2.
    Most lenne egy hatalmas tippem, hogy ki lehetsz, de várok, hogy majd idővel, legfeljebb privátba felfeded magad:) Ha az vagy, akire gondolok, akkor már hónapok óta szeretnék neked írni mailt, hogy mit gondolsz az oo-ról.
    Ha pedig nem Te vagy Te, akkor ezután fogok rád sokat gondolni:)
    3.
    Ritkán szokta ezt csinálni a betűkkel, általában ha be vagyok jelentkezve,akkor nem teszi tönkre az irományomat. De a lényeg, remélem felfeded majd a kilétedet, mert már majd kilyukad az oldalam.
    4.
    Te is kiváncsivá tettél, hogy így rádbukkantam, és rákerestem a nickedre a google ban. Képzeld, olyannyira egy rugóra gondolkodunk, hogy a Mamamin mindketten kifejtettük, hogy miért használunk mosható pelust.
    Egy volt lakótársad.

    VálaszTörlés
  6. Tippelnék: három kislányod van?

    VálaszTörlés
  7. Hihi, rad gondoltam, nem is tudom, hogy miĂŠrt maradt el a mail Ă­rĂĄs, pedig mĂĄr nyĂĄron az eszembe voltĂĄl, hogy szerintem ez titeket ĂŠrdekelhet, de jĂł ĂŠrzĂŠs, hogy nem tĂŠvedtem ĂŠs csak megismertelek azalatt a pĂĄr hĂłnap alatt:)

    VálaszTörlés