2009. február 28., szombat

2009. febr. 26. Te vagy!

Tegnap este egy figyelemre méltó cikket találtam a neten: íme.
New Age a gyerekszobában, érdemes elolvasni az egész cikket, én most csak pár gondolatot emelnék ki, hozzátéve a saját meglátásomat, tapasztalatomat.
A gyermekedért Te vagy a felelős, senki más. Amikor egy gyermeket dicsérek, a szülők büszkén mosolyognak, de amikor a gyermek problémáira kerül a sor, akkor a szülők csak széttárják a kezüket és közlik, hogy nem tehetek róla, hát ilyen a természete.
Ismétlem: a gyermekedért Te vagy a felelős!
Kinek engeded át az alapozást? Honnan ismeri meg gyermeked a világot, milyen hatások érik? Könyv, zene, film, játék - ismered mindent, amivel rendelkezik, ténylegesen?
Jobb, ha tudatosan állunk a dologhoz és megnézzük, hogy mi minden akarja lelökdösni a gyermekeinket a keskeny útról.
A New Age 1975-ben lett nyilvános, Alice Ann Alley teozófusnő negyvenes években írt műve nyomán. Tézise, hogy a világ csődben van, a kereszténység nem tudta megoldani a problémákat, ezért le kell taszítanunk, rombolnunk és helyett be kell, hogy köszöntsön az Új Korszak. Csakhogy, az általuk ajánlott új módszere, új praktikák egyáltalán nem újak, hanem évezredek óta használt, keletről exportált, tudományos kötnösbe bújtatott okkult tanítások.
Egy antikrisztus program, amelynek célja, hogy behálózza az élet minden területét.
Nem fejtem ki a NA tanítását, mert a cikkben benne van, hogy mire mit mond, mi az alapja, de kiemelk pár területet, amelyet érdemes elkerülni ÉS ha ezekhez tartozó könyvenink, tárgyaink vannak, azokat jobb kihajítani, elégetni, mégha komoly anyagi kárt is szenvedünk, hiszen
"mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, lelkében pedig kárt vall?" Mt 16,26asztrológia Isten Igéje okkal tiltja: Jer 10,2 Ézs 47,12-15 (tehát kerüljük a horoszkópot és társait)
jóga nem légzőgyakorlat, hanem a kundalai kígyó erejének felébresztése és még egy csomó más, amit valamiért nem mondanak el az oktatók (vajon miért?). Nincs keresztény jóga, csak jógásított kereszténység, amit ismételten jobb nagyon messzire elkerülni.
gyógyítás, itt könyvajánlat: Dr Erdélyi Judit: Természetgyógyászat az Ige mérlegén. Általában a homeopátia miatt kerül elő ez a könyv, el se hiszitek, hogy milyen sok anyuka nyúl ezekhez a bogyókhoz, mondván legalább ez nem veszélyes, meg nem káros. Az orvosi kiskönyvbe volt egy hirdetés egy homeobogyóról, amely valójában gyermeknyugtató, amit anyuci szépen adagolhat, leszedálva egy kicsit a gyereket és nyugtatja a maga lelkét, hogy hát ez legalább nem árt neki, lehet, hogy a testének nem (ebben sem vagyok biztos), de a lelkét biztosan roncsolja!
Önvédelmi sport karate és társai, nem pusztán sport!

A gyermekedért Te vagy a felelős!
Mit lehet tenni?
- nézd át tüzetesen, hogy mi veszi körül a gyermekedet
- nyisd fel a szemüket a valós veszélyre, készítsd fel, hogy mit tegyen, amikor váratlan helyzetekkel találkozik
- mutasd meg neki, hogy ezekről mit ír a Biblia, mert a hitnek nem ember tekintélyén kell alapulnia, hanem Isten Igéjén
- adj neki jobb dolgokat ezeknél, van bőven
- IMA

2 megjegyzés:

  1. Hát, én jógáztam már 110%-ig hiteles jezsuitákkal lelkigyakorlaton... mondjuk nem is mondtak olyan hülyeségeket, hogy "keresztény jóga".

    VálaszTörlés
  2. Ja, nekem is volt alkalmam hozzá, de rájöttem, hogy ezt nem szabad!

    VálaszTörlés