2009. február 28., szombat

2009. febr. 21. Nem kérünk reklámújságot!

Bíztam abban, hogy ennek a három szónak lesz eredménye, ha kiírom a postaládára, de két hétnyi tapasztalatnak azt kell mondatnia vele, hogy szinte semmi. Csak ezt tudnám, hogy eme egyszerű mondat mely része nem világos, mert szívesen megmagyarázom:)
A kiírás valójában egy kísérlet volt, amelyet jó lenne "mozgalommá" növeszteni, ha egyre többen mondanánk nemet a postaládáinkat napra nap elárasztó papír hulladékra, akkor talán a gyártóik észrevennék, hogy ez nem megfelelő hirdetési mód. Ehhez természetesen nem elég egy-egy szinte üresen tátóngó postaláda, milló talán már beszédes lenne.
Miért is érzem ezt fontosnak: mert döbbenetes mennyiségű papír megy veszendőbe, amely elég nyomós terhet ró a Földre, szerintem nem nagyon kell ecsetelni, hogy mennyi szemét van már így is és mennyire kimerülőben vannak a készletek. A másik ok pedig a felesleges manipuláció, engem senki se rángasson, hogy hol vásároljak és ami még borzalmasabb, senki se mondja meg, hogy mit vásároljak, sőőőt, ne támasszanak nekem olyan termékekre igényt, amelyeket nem is akarok megvenni, mert egyáltalán nincs rá szükségem.
Ha igazi megfontotsággal végiglapozunk egy multi által a kezünkbe nyomott reklámújságot, könnyen szembesülhetünk azzal, hogy alig van benne valami, amit tényleg megvennénk belőle és sokszor bizonyos termék, amelyet pazarul akciósnak hirdetnek más helyen bizony sokkal olcsóbb (és sokszor jobb is).

Szóval akinek nincs kandallója, amiben alkalma van elégetni eme felesleges reklámipari termékeket, próbáljon meg velünk kardoskodni ellenük, mert nem kell több szemét és nem kell több manipulatív vásárlásra buzdítás!

2 megjegyzés:

  1. BJ
    Én egyszer (többedik próbálkozásra) a kihordó hiúságára apellálva azt írtam ki, hogy "Kedves Uram, ha tud Ön olvasni..."Ez hatott -- úgy egy hétig, mert akkor eltűnt a postaládáról a papír. :-( Itthon egy A/4-es kép (!) van kinn, az se hat.
    De azért ne adjuk föl.

    VálaszTörlés
  2. Orul a szivem, hogy mas is probalkozik ezzel:) Es nem adjuk fel, sot szerintem egyre tobben leszunk ĂŠs akkor majd azt kell kiirni a postaladara, hogy ker az illleto.
    Amugy minden reklamujsag fenn van a neten, amikor pl furot akartunk venni, akkor az osszes szobahozhato helynek megneztuk a reklamait a neten, se nyomtatni nem kellett, se turni a kupacot, valamelyikben lattam felkialtassal.

    VálaszTörlés