2010. július 21., szerda

Find it!

Úgy éreztem, hogy ez a játék megér egy külön bejegyzést, TS-ban szerintem heti, kétheti rendszerességgel elő fog fordulni, csak találjak elég keresnivalót hozzá.
A játék eredetije így néz ki:Az ihletet pedig innen szereztem.

A házigyártmány kevésbé színpompás, de tökéletesen használható, a tölteléke környezetbarát, a keresnivalók tetszés szerint csereberélhetőek.
Hozzávalók:
- kiürült átlátszó műanyagdoboz, csavaros tetővel
- tölteléknek magok, gabona (én hirtelen a hajdinát találtam megfelelőnek, bevált)
- keresnivaló apróságok

Összerázzuk és máris indulhat a keresgetős játék.
Bernát pillanatok alatt megtalált a nyolcból hetet, a kis üveggolyó rejtőzködött, de még annál se kellett megmondani, hogy mit keressen, csak annyit, hogy "van még benne valami" és máris lelkesen forgatta tovább.
Kipróbáláshoz "nagyobb" tárgyakat tettem bele: legókutyus, matchbox, kulcs, üveggolyó, kiskanál etc.
Figyeltem arra is, hogy mindaz, amit beleteszek, könnyen megnevezhető legyen a számára, mert hiába kicsi a gyűszű, én beletehetem, de nem fog tudni vele mit kezdeni.
A következő körnél lesznek az eddigiek mellé apróbb tárgyak is társulni fognak. A TS fiókomba rendszeresítettem egy Find It! dobozt és abba gyűjtögetem a tárgyakat, Zsolt is rá van állítva, hogy keresgéljen (és így senki se marad ki a buliból;).

Több gyereknél akár verseny is lehet, hogy ki talál meg mindent hamarabb, persze akkor nem ér lesni, amikor a másik keresgél!

Olyan verzión is gondolkodtam, hogy a Babilon építő bumbijait teszem bele és a színek megnevezése a feladat, de ezzel még várunk, hogy stabilabban menjenek a színek.

3 megjegyzés:

  1. Jó, hogy látom a bejegyzéseidet minden nap. Majd ha kimarad, írom a gratulációt sms-ben. Így nem zaklatlak a kérdéssel feleslegesen. Nem megyek idő előtt agyadra. :)
    Áldjon az Úr!
    HajniM

    VálaszTörlés
  2. Aztán ha egyik nap nem jön az ihlet, akkor mindenki felvillanyozódik, másnap meg letöröm a lelkesedést, amikor megint írok;)

    VálaszTörlés
  3. Kérlek, ihlet nélkül is írj! :)
    HajniM

    VálaszTörlés