2010. július 24., szombat

Linkesedés

Miután pár nap múlva pár napra garantáltan kivonódok a virtuális térből (kipróbáltam, a kórházi wlanhoz szükségem lenne kulcsra, gondolom nem fognak adni;), ezért gyorsan idebiggyesztem azon blogok listáját, amelyeket az utóbbi hetekben átnyálaztam, ötleteket merítettem és hatalmas lelkesedéssel olvasgattam. Remélem a ti tetszéseteket is elnyeri.

http://1plus1plus1equals1.blogspot.com/
Clarisa blogjára már rengetegszer utaltam, főleg 1-es blogként.
Ha eggyel el is lehet bánni, ketten azonban ellenállnak neki; a hármas kötél pedig el nem szakad egyhamar. (Préd 4,12)
Nem is emlékszem hány nap alatt néztem át minden bejegyzését és sokat még el sem olvastam, csak könyvjelzőztem. És a tapasztalat azt mutatja, hogy bármikor belekattintok a közepébe, találok valamit, amit még nem vettem észre.

http://mylifeonataffypull.blogspot.com/
A második nagy kedvenc, bár nem azért, mert rengeteg ötletet lehet meríteni (bár akad nem egy brilliáns), hanem mert egyszerűen jó olvasni, nézni a képeket, és jó végre olyan blogot látni, ahol már idősebb otthonoktatott gyerekek is szerepelnek. Nem annyira népszerű, mint sok más hasonló blog, talán mert nem annyira informatív, nincs teli linkekkel, utalásokkal, de mégis valami mást tartalmaz, ami miatt nem tudtam elszakadni tőle. (a kertjük is valami fantasztikus)
És egy kis bónusz, apuka is blogol.

http://homeschoolcreations.blogspot.com/
Minőségre, mennyiségre ugyanaz a szint, mint az 1-es blog, de hát ilyen az ember, nekem akkoris amaz jelenleg az első számú kedvenc:)
De ezt a blogot sem érdemes kihagyni. Szintén csak napok, hetek kérdése az átnyálazása, főleg, hogy ez is teli van remek linkekkel, amelyek biztosítják az elkalandozás lehetőségét.

http://confessionsofahomeschooler.blogspot.com/
Ismételten lehetne első számú kedvenc, de nem, és ismételten kihagyhatatlannak tartom, pazar tartalma miatt.

http://totplay.blogspot.com/
És egy vicc, ettől a blogtól kivert a hideg veríték is, komolyan, eszméletlenül idegesített, mégis rengeteg feljegyzést generált, mert az ötletek, a feladatok, a csoportosításuk, a hozzájuk tartozó információk köteleztek, de akkor is, az egész valahogy borzalmas:)

http://totallytots.blogspot.com/
2008 óta létezik! Hihetetlen, hogy még soha sem találtam rá, de ezek szerint most jött el az ideje.
Pazar témákat hoztak össze, jól körülhatárolva.

http://www.ohdeedoh.com/
Már nem emlékszem, hogy hány oldal, de valami rengeteg, főleg ahhoz képest, hogy egy aránylag fiatal blog. Rengeteg játék, születésnap, gyerekszoba ötlet. A képek gyönyörűek és megvalósítható elképzelések vannak benne, amelyek ügyeskezű apuka, kreatív anyuka kombinációval, kis befektetéssel megvalósíthatóak.
Én csoportosítva mentettem a kedvenc ötleteim linkjeit, némelyikhez megjegyzéseket is fűztem, mert én egyhamar garantáltan nem lapozom végig, szerintem nem bírnám ki. A sok ötlet, szín, lelkesedés rendesen fárasztó.

Ezek voltak azok az oldalak, amelyek meghatározták az elmúlt hetek gép előtt töltött idejét, főleg mikor Bernát aludt (még jó, hogy ez akár 2-3 óra is szokott lenni).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése