2009. november 22., vasárnap

Idén is elköteleződtünk

Ma volt az évenkénti elköteleződésünk a SzentAndrás szegedi team-jében, azaz a Noé Bárkájában. Nagyon jól sikerült alkalom volt, komoly, ünnepélyes és vidám.
Először Máté evangéliumából olvastuk el a 10. fejezetet. majd dicsőítettünk, beszélgettünk, mi volt idén, mit tervezünk a jövőre nézve, hol is a helyünk, mihez hogyan viszonyulunk. És itt jött egy éles téma, hogyan is viszonyulunk egymáshoz, mert mint minden közösségben itt is tudjuk, hogy mi az a testvére feddés és hogyan kell működni, sokszor viszont úgy viselkedünk, mintha egészen más lenne Isten Igéjében, és természetesen mint minden jó közösségben, itt se voltunk minden esetben irgalmasok egymáshoz.
Éppen ezért kötöttünk egy szerződést: Megnemtámadási és védelmi szövetség.
Azaz, ha a másikkal valami bajon van, akkor neki és csak neki mondom el, nem a férjemnek, nem a barátnőmnek, nem a többieknek. Nem lázongunk egymás ellen, nincs olyan, hogy ezzel vagy azzal a szolgáló testvérrel nem dolgozok együtt. Nem támadom senki jóhírét, sőőt, ha valaki ezt tenné, akkor kiállok a testvérem mellett, nem hallgatom az elítélését, a rágalmazását!
Soha ennyire biztonságban nem éreztem magam testvérek között, mint ma este! És a legjobb, ez ebben a társaságban tartós lesz.Miután erre mindenki rábólintott, sőőt, lelkesen üdvözölte, megtörtént az elköteleződés. Vállalva, hogy szolgálunk a következő évben és olyanok leszünk, mint Szent András apostol, aki példát adott nekünk:
- Jézushoz vezetni az embereket
- evangelizátorokat nevelni az Egyház számára
- örülni a "Pétereknek", akik már jobban szeretik, szolgálják, hirdetik az Urat, mint én.

Mondjátok majd fivéreiteknek: "Én népem!" és nővéreiteknek "Van irgalom!". Oz 2,3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése