2009. szeptember 2., szerda

Futunk a biciklivel


Bernát Pannonhalma óta tud kismotorral menni. Csakhogy a szülei, azaz mi, nem akartunk neki az előbb említett közlekedési eszközt venni.
Az indok egyszerű: mert nem! Az okokat sokáig lehetne fejtegetni, sok fórumon sokat vitatkoznak az anyukák is eme kérdéskörbe. Nekünk nemes egyszerűséggel nem tetszik, ronda műanyag, veszélyesnek tartjuk, és ami a fő érv, van olyan alternatívája, amely előkészíti a bicajozást, nem kell szinte guggolva hajtania magát, nem vágja haza a csukáit, tapasztaltak szerint pedig nem is gyorsulnak fel vele olyan eszetlenül, mint a kismotorokkal. Amikor pár éve kinn voltam Németországba nyári egyetemen, akkor láttam életemben először futóbiciklit, futottam is a gyermek után, hogy lefényképezzem, mert már ott eldöntöttem, hogy az enyémnek is ilyen lesz majd (ekkor még Zsoltot sem ismertem). Örülök, hogy ma már nem kell érte külföldre menni.
A futóbicikli: egy olyan bringa, aminek nincsenek pedáljai, ezért úgy kell hajtani, mint a kismotort.
Legnagyobb előnye: a biciklizéshez két dolgot kell (elsősorban) elsajátítani: a pedálozást és az egyensúly megtartását. - ezzel az eszközzel az elsőt meg lehet oldani. Így legalább nem kell majd a gyerek után szaladni seprűnyelet szorongatva (tény, hogy én is így tanultam meg bicajozni, és az is, hogy nem kellett mellettem kilométereket futni, mert aránylag gyorsan megtanultam).
Miután szegény gyermek az utóbbi hetekbe rekedtre üvöltötte magát a játszótereken és sajnos nem minden alkalommal tudtunk járgányt kunyerálni, így menekülni kellett a helyszínről, minden ünnepi alkalom nélkül ma megkapta a saját bringáját, amelyről éppenhogy leér a lába.
Tény: hogy szépen lehajolva tologathatom majd a gyermeket vele.
Tény: hogy felszabadultan kacag közbe, hogy csodálatos mosolyt kaptunk, amikor apa odaadta neki, hogy boldogan birtokba vehette és nem kellett visszaadnia senkinek.
Fából készültet szerettem volna, de az idősebb gyereknek való, ennek pedig sokkal lejebb lehet venni az ülését.

Megtaláltam azt a fotót, amint még Németországba készítettem, pontosabban egy feldolgozott változatát, jobbra középen kell keresni a kis bukósisakost!

2 megjegyzés:

  1. Szép járgány.:) Mennyit kóstált? Rendeltétek, vagy helyben vettétek?

    VálaszTörlés
  2. Vásárhelyen vettük és 15 ezerbe fájt, mondjuk ez a kiadás kivételesen nem fájt.
    Tegnap kétszer mentünk le vele és annyira élvezte, amikor az első körből feljöttük, háromnegyed óra után, üvöltött, mint a sakál. Elkezdtem neki Kippkoppot mesélni és a negyede mesénél elaludt a kezembe:)
    Délután meg ezzel mentünk a játszóra, odaértünk, letámasztottuk, játszott, majd mikor mondtam, hogy megyünk haza, akkor meg szalad a bicajhoz:)
    Nekem meg jó kis fenékformáló, így belegondolva a fenti összegért kaptunk a gyereknek bicajt és nekem edzési lehetőséget;)

    VálaszTörlés