2009. március 17., kedd

Hétköznapok

Olyan sima, standard életet élünk, hogy frappáns szóhasználattal és tuti képekkel kellene kiszíneznem, hogy izgalmas bejegyzés szülessen. Képek vannak, szófordulatok is, de majd meglátjuk, mi sül ki belőle.
Bernát megtanult lépcsőn közlekedni és igazi kitartó-küldő alkat, akik tudják, hogy micsoda remek teljesítménytúrák vannak már a hátam mögött, sejthetik, hogy honnan ezek a gének. Itthon nem derült ki a lépcsőzős tudomány, de a rigófészekben tett látogatás lerántotta a leplet. Fel is ment az emeletre, igaz a végén már lila volt a feje és lihegett is rendesen, de töretlen lelkesedéssel halad a cél felé. Időközben elleste azt is, hogy mire való a szobakerékpár, ezerszer látta már használatban, de a héten csinálta először azt, hogy ment oda és dugdosta a lábát a lábtartóba.
Szeret a nagyobbaktól tanulni, ahogy Andrist figyelte a fészekben és ahogy az a nagy fiú magyarázott neki, én még sok fotót sem voltam képes csinálni, csak néztem őket tocsogásig meghatódva.
Befejeztem a kiskabátját, amit még édesanyám kezdett el, igaz a gallérja még hiányzik, de otthon van a kötőskönyv, O. majd begépeli nekem a receptet.
Ami még a mai nap nagy durranása, hogy a rigófészekből kaptunk kefírgombát és ma már megihattuk az első saját kis kefírkénket, nekem nagyon ízlett, már alig várom a következő adagot. Majd teszek róla, hogy szaporodjanak, mert máris tudok pár családot, akiknek kelleni fog. Akikről pedig nem tudok, azok jelentkezzenek, mert lesz és szívesen adok.

5 megjegyzés:

  1. De jó, hogy így kötögetsz, meg varrsz, meg minden! Nekem alig jut ilyenekre időm, de ha jutna se sok mindennel dicsekedhetnék. Inkább szalvéta-technikázok, vagy gyöngyöt fűzök, annak viszont nem lehet ilyen téren hasznát venni :)
    Most mégsem ezekben akarom a segítségedet kérni, hanem igei dolgokban. Mi most a nagyobb gyerekekkel a gyüliben Júda királyairól tanulunk. Nem tudsz olyan weboldalt, ahol találhatnék valami kronológiai leírást Salamon utántól a fogságba vitelig? Valami jól áttekinthető dolgot a királyokról: ki mikor meddig uralkodott stb. Esetleg konyvet is ajánlhatsz, lehet, hogy a tesom meg tudná venni nekem Pesten. De neten most egyszerőbb lenne..
    Köszi a segítséget!
    Git

    VálaszTörlés
  2. Elsőre: Izrael története. Én innen nézném meg:)
    Másodikra: erre várnod kellene egy kicsit, de amit van valami felírom!

    VálaszTörlés
  3. John Bright: Izrael története.
    Ezt a könyvet én nagyon szeretem, mert kellően részletes és jól használható.
    Ami még hirtelen a kezembe akadt: Sebastian Bock: A bibliai irzael története.
    Szerintem mind a kettőt érdemes beszerezni, főleg, ha ezek a témák nem csak egy alkalommal kerülnek elő. Én is elég gyakran nyúlok hozzájuk, ha tanításra készülök.

    VálaszTörlés
  4. Köszi a segítséget, megpróbálok utánanézni ezeknek a könyveknek...

    VálaszTörlés
  5. http://hu.wikipedia.org/wiki/A_zsid%C3%B3k_t%C3%B6rt%C3%A9nete_a_t%C3%B6rt%C3%A9nelmi_Izrael_ter%C3%BClet%C3%A9n
    Itt van egy jó táblázat.

    VálaszTörlés