2009. március 15., vasárnap

A gépszíj

Korábban írtam varrással kapcsolatos ambícióimról, de a kötési mánia egy kicsit elodázta, egészen a mai napig, ugyanis ma varrtam Bernátnak egy nadrágot. Természetesen megvannak a maga hibái, de ha nem nézzük, hogy egy két helyen bibis a varrás technikája, egy teljesen jó nadrág lett a végeredmény. Főleg itthoni használatra, bébipluss az anyaga, nagyon puha és láthatóan a fiatalember is jól érezi benne magát.



A kardigánom is elkészült végre, ma már ebbe mentem misére, azért kabátot is vettem. A kép hátterében megbújik még néhány alkotás, az egyik a zöld-narancssárga négyzetekből álló zenei eszközöket tartó zsákocska. Abból a két anyagból varrtam, amit a hét elején festettem. Valamit egy szürke kötött kiskabát darabjai is megbújnak. Ezt még anyukám kezdte el, de szükségem lenne a 2,5-ös kötőtükre, ezért most gyorsan befejezem. Jobb is, mert a végén még annyi ideig kallódik a szekrénybe, hogy majd az én unokáimnak lesz befejezve. Amit kész van, ezt is bemutatom.
Ma úgy látszik megmutatom nap van, ennek a hármas asztalkának nagyon örülök, a csivitelős rigófészekben láttam már ilyet korábban, egy használtbútorboltból lehet beszerezni és fel is újítják, mert elég lepukkant állapotba volt, de most szerintem nagyon szép. Nem szeretem a dohányzóasztalt, de néha szükség lenne kisasztalokra, team-re, közire, vendékeskedéshez, nameg majd Bernátnak alkotni.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon csinik vagytok! Csuda ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  2. Köszike!
    És azt elfelejtettem leírni, hogy Bernát tudja mondani, hogy "nem" és ingatja hozzá a fejét. Szóval annak ellenére, hogy azt még nem tudjuk megkérdezni, hogy mit akar, azt már jelezni tudja, hogy mit nem:)

    VálaszTörlés
  3. A kötést én is preferálom. Talán azért, mert azt felveszem, kötök egy kicsit, majd minden vészhelyzetben le tudom tenni. A varrás meg.... előszerelni az egész berendezést, ráadásul a vasalódeszka vasalóval is elég veszélyes, ha házikósat játszanak alatta :O Szóval sajna egy darabig még én se fogok sokat előrehaladni a varrástanulásban :(

    A "nem"-et nálunk is kb. fél évvel előbb tudták mondani, mint az igent. Ki érti ezt???

    VálaszTörlés
  4. Én csak akkor varrok, amikor Zsolt is itthon van (vasalni is általában csak akkor szoktam). Így nem hiszem, hogy egyenlőre sok általam megvarrt dolgot mutatnék be, de azért igyekszem.
    A kötésnél már csak a horgolás egyszerűbb letenni:)

    VálaszTörlés