2009. március 19., csütörtök

A gépszíj csoportot alakít


Tapasztalat: ha valami foglalkoztat, mondd el másnak, mert lehet, hogy őt is érdekli!
Pár hete Zsolt gimis barátja volt nálunk a barátnőjével. A lány mondta, hogy szeretne majd a diploma utána elmenni valami varrós suliba, hiszen olyan jó lenne megtanulni rendesen varrni. Én lelkesen bólogattam, hogy nekem is lennének ilyen terveim és ha talál valamit, akkor szóljon, pedig én korábban soha se gondoltam arra, hogy lehetne ilyen tanfolyamot keresni. Úgy adódott, hogy a végén én kerestem egy tanfolyamot a neten és találtam is, nem is rosszat, de majd a részletekről egy későbbi bejegyzésben. Most ketten vagyunk, de már én is kérdezgettem a baráti körbe, és biztos vagyok benne, hogy nem kell sokáig várnunk a harmadik lelkes varrnivágyóra.
Most ez a legnagyobb hír és remélem nemsokára majd mutogathatom a csudaszép mintadarabokat, igaz erre még heteket kell várni, de nagy a lelkesedés.

Minthogy a családban a varráshoz leginkább anyukámat tudom kapcsolni, ide írom be azt, amit eredetileg egy külön bejegyzésbe került volna:
Képzeljétek el, hogy az én anyukám, aki semmilyen számítógépes dologba nem akart soha belemenni és semmit sem mert csinálni a gépen, tegnap este telepített egy beszélgetős programot a számítógépére és beszélt is velem!
Gratulálok Édesanya! Ajándékba adok egy linket egy dalról, amit ma egész nap hallgattam, mert nekem nagyon tetszik.
http://www.youtube.com/watch?v=43iJDwBK6C8

3 megjegyzés:

  1. Én is nagyon szeretnék megtanulni varrni, csak kicsit messze lakok tőletek! Egyelőre ott tartok, hogy bevarrom a szétment nadrág üllepét, vagy felhajom... nem sok minden :(
    Meg aztán a varrógéphez sem sokat értek, nagymamám varrógépe maradt rám. Pedig anyukám rengeteget varrt, de sajna nem volt türelme megtanítani minket.

    VálaszTörlés
  2. Én is nagyon szeretnék megtanulni varrni, legalább alapfokon, már csak ez hiányzik a repertoáromból... :-) De lehet, hogy időm csak 10 év múlva lesz, amikor az unokáknak készíthetek valamit...

    VálaszTörlés
  3. Git, kár, hogy messze laksz, pedig milyen jó buli lenne. Nyári pihi varrással egybekötve?:)
    A nagyik varrógépe a legtutibb, egyszer be fogok szerezni egy lábbal hajthatós gépet, az tuti, természetesen olyat, ami jól is varr.
    Eni az unokáknak varrás sokkal izgalmasabb, mint a gyerekeknek, főleg mert azt utána nem te mosod:) Viszont lehet, hogy az unokáknak sokkal de sokkal több ruhát kell majd varrni, hiszen ha minden jól megy sokan lesznek. 10 év múlvára én már pazarul fogok tudni varrni és majd megtanítom, amit tudok, végre én is taníthatok neked valamit!

    VálaszTörlés