2011. március 30., szerda

Könyvtáraztunk

Ma találtam és gyorsan írok róla, nehogy valaki beelőzzön, mert rengeteg poszt azért maradt el az utóbbi hónapokba, mert valaki megírta:)
Az új könyvek háta mögött a következő kincsre leltem:
Polgár Judit: SakkjátszótérAz tetszik benne, hogy több olyan feladatot is tartalmaz, amelyet Bernátnak is menni fog. Ráadásul ilyen feladatok halom számra lehet gyártani is.
Alapos, nem siet, mindenre van benne gyakorlási lehetőség.
És a jó tulajdonságai közé tartozik az is, hogy ez még csak az első kötete!
A rajzok is szépek benne, az elején láthat gyalog, valamint a vezér a kedvencem. Bernátnak természetesen a huszár tetszik:) Különlegessége? Polgár Zsófia rajzai.
Nincsenek bőlére eresztett magyarázatok, helyette rímeltetett {Tandori Dezső} sorokat lehet találni minden újabb tanulnivaló mellett:
Tolj el az útból egy bábot:
felfedett sakk jön meglátod!
Úgyhogy a továbbiakban a sakk, mint sakkjátszótér fog a napirendbe szerepelni:)

8 megjegyzés:

  1. Milyen jó, hogy írtál róla...még sosem hallottam erről a könyvről, pedig meg voltam győződve róla, hogy tudnék róla, ha lenne...:)
    Nagyobb gyerekeknek is jó? Vagy kifejezetten az alapokról ír?

    VálaszTörlés
  2. hihihi!
    Ma kaptuk meg éppen. Szerintem abszolút kezdőknek való.
    HajniM

    VálaszTörlés
  3. Virág, azért jó érzés ám, amikor neked tudok valami újdonságot írni;)
    Teljesen kezdőknek, és mondhatnám, hogy kicsike kezdőknek, azaz több feladatot a nemsokára 3 éves Bernáttal szerintem minden gond nélkül meg fogunk tudni csinálni, ma még nem estünk neki, mert ugye a hatalmas bringázás, meg délután, este kórus és közi volt. Hiába a szerda és a csütörtök nálunk a szocializációs napok;)
    Hajni, ha te ilyen könyveket rendelgetsz itt nagy titokban, lassan a köznép meg fog lincselni, hogy nincs blogod;) Örülök, hogy ti is ráakadtatok, majd szólj, ha meglátod valahol a harmadik részét is. Képzeld, a Sakkábécét megtalátam Vaterán és még van, azt is nagyon ajánlom ám!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, Hajni, akkor ajándék lesz belőle. :)
    Mary, nagyon kellenek ezek a napok is ám! És milyen jó, hogy Bernáttal még felhőtlenül lehet "szocializációs napokat" tartani. :)

    VálaszTörlés
  5. Ezeket a napokat tervezem hosszútávon megtartani, de majd írok róluk később. Az Úr variálta ilyenné a programunkat, szerdán van általában délelőtti kiruccanás, könyvtár, szegedi oo-s tali, délután kórus, majd közi, gyors egymásutániságban a köziházban {ami külön nagy kegyelem, hiszen könnyebbe egy helyen két program, mint kétszer elindulni}. Csütörtökön babamama, ahol mindig jelen vagyunk, amikor havi team imát tartunk SzentAndrásosokkal, vagy teamet tartunk kurzusra, akkor az általában csütörtök este van.
    És erre olyan jól lehet készülni, a hetünket ehhez a ritmushoz igazítani. Két nap van az elején, utána meg ott a péntek, amikor jó itthon lenni, többet olvasni, tanulgatni. És az a szép, hogy a két másik napon is hozza Bernát a könyveket, meg megáll a sakktábla mellett.

    VálaszTörlés
  6. Ez a könyv nekem is kell! Hol rendelted?

    VálaszTörlés
  7. A Sakkábc-t öcsémtől kölcsönöztem,még gyerekkorunkban. :)) Láthattad is nálunk, mert eléggé elöl van a rendszeres használat miatt. Matyi nagyon szereti. :) Csapj le rá,ha még nem tetted!

    Git, Mi a bookline-ról rendeltük a Polgár munkafüzetet.

    HajniM
    Ui: A blogolás nem csábít. Tudom,lustaság :( De annál hálásabb vagyok a blogolókért.

    VálaszTörlés
  8. Hajni, és vendégposztolóként? én örömmel látlak a blogomon:)
    Mi már beszereztük vateráról, nagyon jó példányba, érdemes onnan nézni a könyveket, mert sok esetben postaköltséggel is olcsóbb, mint könyves helyeken, és így postának is van dolga ;)

    VálaszTörlés