2011. március 31., csütörtök

Újabb lépés

Bernátnak már estére sem kell pelus:)
Ha nem ivott sokat este, akkor már több alkalommal száraz maradt reggelre a pelus, de mostmár egyáltalán nincs szükség rá!
Jelenleg hatalmas ugrásokkal fejlődik, én néha csak kapkodom a fejem.
Mindig vannak hosszabb-rövidebb időszakok, amikor semmi újat nem mutat, mintha semmi sem jönne vissza abból, ami bemegy.
De ez csak látszólagos! Hallgat, figyel, átgondol, rögzít, beépít. Mindehhez azonban idő kell, mikor mennyi. Majd amikor megérett rá, egyszerre, mondhatni egyik pillanatról a másikra "szintet vált". A mi dolgunk pedig az, hogy amikor nyitott, lelkes, érdeklődő, folyamatosan foglalkozzunk vele, minden alkalommal, amikor kínálkozó alkalom van, megmutassuk neki az újdonságokat, válaszoljunk a nyolcadik "miért?" kérdésre is, valamint a minden nap megismételt kérdésekre.
Nem mondom, hogy ez nekünk mindig könnyű, a türelem címszó alatt egyik szótárban sem szerepel a nevünk, és ez nem nyomdahiba. Sokszor nem vicces ugyanazt a mondatot lefordítani, amikor Peppát nézünk vagy Olli-t olvasunk, mert tudom, hogy már tudja kívülről, de mégis igényli, mert építkezik és stabilan akar építkezni, hogy biztonságosan álljon, amit csinál! És hálát adok azért, mert ezt az Úr megmutatta nekünk, mert ismerve a tervet, könnyebb leküzdeni az akadályokat, amiket a lustaság, a kényelem, a fáradtság emel elénk.


Néhány pillanat a múlt heti kutyusozásból.
És egy gondolat:
A kutyákat idomítjuk
A gyermekeinket neveljük
de ugyanazt várjuk el: fogadjanak szót, azaz legyenek engedelmesek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése