2011. március 28., hétfő

Szomszédból

Te miért szoktál átszaladni a szomszédba? Cukor, tej etc.

A mi közvetlen szomszédaink nagy áldás a számunkra, néha olyanok vagyunk, mint a kollégisták. Szilveszterkor velük koccintottunk a folyosón :)
A főzéshez hiányzó alapanyagokat pedig egymástól szoktuk beszerezni, jött már a szomszéd srác kávéval a kezébe, hogy tudnánk-e egy kis tejet belelöttyinteni!
Ők pedig felbuzdultak Bernát tanulására, és színes papír cd tokkal a következőt készítették el:
Persze nem a legdizájnosabb, nem lehet letölteni, nem csillivilli, de számomra megmutatja azt, hogy mindenből lehet tanulni és tényleg mindenki tudja a gyermekét tanítani. Igazi szeretetből készült! Megjegyezném, hogy az anyuka felnőtt fejjel tanult meg magyarul, eladó végzettsége van, mégis a két éves fia végigmondja, hogy betű, mint valami, és rengeteg mondókát tud!
És a legnagyobb ötlet, ami generálta a bejegyzést:
Amikor apa éjszakás nálunk, és nehezebben megy a lefekvés, a következő játék kerül elő: Zseblámpa.
Lekapcsolják a villanyt, leülnek a fallal szembe és a zseblámpával egyesével megvilágítják a betűket. Csendes, kuncogós betűtanulás lesz belőle!
Majd egy mese és indulhat az alvás!

A következő anyagbeszerzéslistánkon már trónol a zseblámpa!

2 megjegyzés:

  1. Ez a zseblámpa ötlet nagyon tetszik!!!

    VálaszTörlés
  2. A gyerekeimnek kiskorukban zseblámpát hozott egyik évben a Mikulás. Nagyon szerettek vele játszani, keresgélni. Mindenfelé magunkkal vittük. Szerettek vele nyomozósat játszani, bevilágítottak az ágy alá, a sarkokba. Soha nem féltek esténként! Erika

    VálaszTörlés