2010. október 11., hétfő

Gombakártyák

Még mindig egy TS bejegyzés rövidítését szolgáló bejegyzés olvashattok.
g, mint gomba
Ehhez pedig használtunk gombás kártyákat, amelyek egy ősrégi Dörmögő Dömötörből származnak, Kilike gyűjteményében található. Ő digitalizálta, Zsolt pedig digitálisan feljavította.
A rajzolt képekhez főleg a Gombák világa oldalról keresett fényképeket {érdemes bogarászni, az oldalon, hasznos információkat tartalmaz}.
A közös munka gyümölcsét szeretnénk mindenkivel megosztani, így ez lesz az első "anyag", amit mi közzéteszünk. Az első "anyaga" annak a haaaatalmas nagy gyűjteménynek, amely idővel az oldalon megtalálható lesz.
A letölthető gombás anyagrészben van egy mese is, Fésűs Évától, szintén Kilike gyűjtése és természetesen g, mint gombák a főszereplői.

Gombás pakk.

9 megjegyzés:

  1. A bicskei konferencián elhangzott, hogy a családok, ahogy találkoztak, vitték magukkal a konferenciákra a saját maguk által elkészített anyagot, és meg lehetett egymástól vásárolni. Ilyenen nem gondolkodtatok? Vagy kevesen vagyunk ahhoz, hogy áruba bocsáthasd?

    pepita

    VálaszTörlés
  2. Nem gondoltam rá, nem azért, mert nincs üzleti érzékem, hanem azért, mert inkább megosztom, amim van!
    És igen, kevesen is vagyunk, ez tény.

    Ráadásul a képeket nem mi rajzoltunk, a fotókat nem mi készítettük, mi csak "módosítottuk".


    Deee, nekem az a véleményem, hogy inkább alakítsunk ki egy támogatói közösséget otthonoktatók, osszuk meg az anyagainkat, ötleteljünk együtt, dolgozzunk össze. Én ebben sokkal több lehetőséget/potenciált látok (még anyagi téren is - hiszen mindenki spórol{időt,pénzt,bármilyen ráfordítást}, ha élő közösséget alkotunk!

    VálaszTörlés
  3. Hálás köszönet, Ili meg Mariann! Ha nekem sikerül összehozni valami hasonlót, akkor küldöm :) Most állatkert a "téma" nálunk, de nem csak egy hétig, úgy látom...:)

    VálaszTörlés
  4. Igen, a gomba nálunk is sláger most, nade nem is baj, hiszen nem csak g, mint gomba, hanem őszi téma, az meg három hónapos;) Ez a királyság a tematikusságban:)
    Csinálhatunk ám egy közös felületet a letölthető anyagoknak.
    Jaj, kösszencs, hogy benne vagy a PPteam levelezőlistába is, majd okoskodunk, hogy mit kezdjünk még a szövegekkel és azt is mihamarabb felrakjuk.

    VálaszTörlés
  5. Tünde, gyertek le Vadasparkozni;)

    VálaszTörlés
  6. Hol található Kilike oldalán a letölthető anyag? Keresgéltem, de nem találom.

    VálaszTörlés
  7. A letölthető anyag a Gombás pakk linkjénél van. Kilikénél épp madarakat lehet letölteni.
    Jó töltikézést:)!

    VálaszTörlés
  8. Mariann: Szívesen mennék :p de a fővárosi állatkert közelebb van :) De egyszer már nagyon szeretném Ilit meglátogatni, talán nyáron...akkor biztos lesz vadaspark is :)

    Ja, PP-vel kicsit leálltam, most egyszerűen nincs időm rá, pedig befagyasztottam a facebook-függőségem is...és képzeld, Zsüfi nem szeretni nézni a PP-t :(

    VálaszTörlés
  9. PP-ből most összejött egy rakat rész, így most szerkesztés alatt vannak, groups meg ötletelünk, hogy mi mindent lehet még csinálni belőle. TündeM felsorolt pár remek ötletet, amelyből egyik megvalósítása se vészes.
    Mi most csináljuk a "sablont" és vágjuk a képeket.
    Szóval nyugodtan lehet "lazítani", és várni a postást, mert menni fog;)
    Zsüfinek pedig lehet, hogy most épp sokkal fontosabb dolga van, minthogy PP-t nézzen:) vagy épp más érdekli, változik;)

    VálaszTörlés