2009. április 21., kedd

A tv jó tulajdonsága

Ki lehet kapcsolni!

Ha valaki magától nehezen jut el erre a lépésre, akkor adok hozzá egy csoportot is: ugyanis ezen a hét a tv kikapcsolási hét (ápr 20-26. természetesen tovább is folytatható).
Nincs tévénk, nem tudom pontosan, hogy mióta és egyáltalán nem hiányzik. Kedvenc történetem, amikor megszületett a pókerarcom, amiről nem hittem, hogy van.
Egyik anyuka a következőt kérdezte tőlem: Hogyhogy neked mindenre van időd?
Másik anyukától jött a válasz: Könnyű neki, nincs tévéje!
Még most se tudok önfeledten nevetni rajta, pedig lenne mit. A Jóbarátokban hangzott még el egy érdekes mondat Joe szájából azt hiszem: Nincs tévéd? Akkor merre néznek a bútoraid?
A régi emberek a tűz köré ültek, beszélgettek, történeteket hallgattak vagy csak nagyokat. A mai emberek a tévé köré gyülekeznek, a tévét hallgatják és jobb esetbe gyülekeznek, hiszen ma már mindenkinek van saját készüléke (éljen a fogyasztói társadalom).
Sokan sokat sokrétűt írtak már erről a témáról, talán nem kellene szaporítanom az ide vágó mondatokat, de a véleményem nem fér bele az ujjaimba: a tévé teljesen felesleges, sőőőt eszméletlenül káros. Ha nem hiszed el, akkor kapcsold ki legalább egy hétre, takard le egy pokróccal, vagy tedd ki a garázsba és majd meglátod, hogy besüt a nap a szobába, mert nem kell lehúznod a rolót, nehogy a napfény zavarja a képet.
ÉÉÉs egy csomó áramot is megspórolsz:)

4 megjegyzés:

  1. :) Ez tetszett. Én már úgy megszoktam, hogy nincs TV, hogy nem értem a megrökönyödött tekinteteket. Házasságunk alatt már 2x ajándékoztak nekünk készüléket, mert azt hitték, nincs rá pénzünk :D Mind a 2x "jó" gazdára talált másnál ;) Tényleg sokat gondolkodtam, hogy akik egész nap melóznak (az átlagember) azok mikor beszélgetnek, ha este TV-t néznek? Lehet kicsit bizarr lelkivilágom lenne, ha nem karattyolhatnám minden nap álomba magam :)

    VálaszTörlés
  2. hehehe, régen volt dumálás a szobába? Nem is emlékszem rá, inkább csak arra, hogy hajnalba betámolyogtam a tanulóból és megpróbáltalak nem felkeltetni titeket, de olyan pazarul összemosódnak már az emlékek.
    A nagy pofám miatt nem ajándékoznak nekünk tv-t, ismerik az álláspontunkat, régen az albérlők miatt volt, de azokat is gyorsan elajándékoztuk.

    VálaszTörlés
  3. Mi is már évek óta tévétlenek vagyunk, és nekünk is mindig akartak adni tv-t. Köszi, köszi, de nem!
    Gira, a kérdésben a válasz sajnos... Mármint sajnos az emberek nem nagyon beszélgetnek egymással. Meg töredék annyi mesét olvasnak a gyerekeinek, mint azok, akiknek nincs tv-jük, de van idejük és kedvük :-).

    Közben jelzem, hogy elkezdtem itt is olvasni... Hajjjaj, ez a blogolás is olyan ártalmas lassan, mint a TV :-).

    VálaszTörlés
  4. Nekünk sincs, mióta összeházasodtunk, és nem is ajándékoztak :)Borzalmasan élném meg ha esténként nem tudnánk dumcsizni, mert menne a tv!
    De meg kell, hogy mondjam, hogy a számítógép sokszor hasonlóan veszélyes számunkra, mint másnak a tv. Bizony figyelni kell így is. meg az önuralom... szóval megyek is :)

    VálaszTörlés