2009. április 14., kedd

Mártély


Az, hogy már megint nem bírtunk a panel fogságában maradni nem újság és az sem, hogy a ragyogó napsütésben megint sok fénykép készült. A kis családi kirándulásunkhoz apukám is csatlakozott és elmentünk Mártélyra, ami egy kis falu, amely Hódmezővásárhelytől 11 kilométerre található. Sokat jártunk ki gyerekkoromba, bicajjal, gyalog, Nagypénteken fakeresztet cipelve, és Zsolt itt kérdezte meg apumtól, hogy elvehet-e feleségül:)
Tájvédelmi körzet, a holt Tisza vize most különösen tiszta volt. Télen nagyon jókat lehet korcsolyázni rajta, nyáron pedig hűsölésre is alkalmas, bár annyira nem népszerű fürdőhely, csónakázásra viszont kifejezetten alkalmas és ha a srácok a nyári táborba fogadásból megígérik, hogy minden nap elhozzák a reggelinket (mert barátnőmmel mindig elaludtuk a reggeli időpontját), akkor akár kötött pulcsiba és kordbársony nadrágba is érdemes kiugrani a csónakból és kiúszni a partra (ez régen volt:).
Most már nem ugráltam ki a csónakból, de a fajátszótéren nem csak Bernát hintázott, hiába vannak régebb óta fiatalok is.

Palincs, libikóka, mérleghinta: valaki tud még elnevezést rá?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése