2009. december 28., hétfő

Pótolok

Pont ma esett a pillantásom a Tanár úr, kérem című könyvre, "milyen jó lenne megint elolvasni" felkiálltással (meg is fogom tenni), így elhangozhat az örök klasszikus: Tanár Úr, kérem, én készültem!
Bizony sok mindennel elkészültem az utóbbi időben, csak épp a +1 lépés marad mindig le=megmutatni. ezért most pótolok, de a pótlásban is utalok majd pótlásra.
Volt hó, sajnos nem sokáig, de pár napon keresztül az volt a mozgásom, hogy a szánkón nézelődő Bernáttal megkerültem pár háztömböt. Bevallom, nekem nagyon hiányzik. És nagyon környezettudatosak voltunk, minthogy nincs szánkónk, de a szomszédnak igen, ráadásul még oda is adták, ezért nem kellett beruházni eme alkalmatosságra, délelőtt mi használtuk, az óvodás/iskolás szomszédsrácok pedig délután. Idővel majd áttelepítjük ide a gyerekkori szánkómat, de nem sürgős, amikor hó lesz, nekünk úgyis mindig lesz szabad délelőttünk (éljen az oo).
Elkészült a karácsonyi húzogatós ajándék is, két hete már elment a postával, sajnos még nem kaptam visszajelzést, hogy meg is érkezett:( és ami még sajnos, az én ajándékom is kering valahol. Én kávéval festett hímzővászont, ollóőrt és ollótartót készítettem.
Violini feldobta a horgolt labdát, nem hagyhattam ki, hogy nálunk ne potyogjanak, gyorsan nekiálltam fogyasztani a maradék gombolyagokat, hiszen már amúgy is kinőtték a fiókjukat. Igaz még csak három készült el, de lesz folytatás. Bernát nagyon szereti őket, jó, mert puhák és nagyokat lehet vele dobálózni, valamint a technika megvalósításban is kikérte a részét.
Kitöméshez leselejtezett, pecsétes/festékes pólókat használtam fel. Karácsonyfadíszt is készítettem eme technika alkalmazásával, a képet majd pótolom;)
Kaptam pakkot, amiben kötős könyvek voltak, hímzés minták, valamint fonál. Egyik könyv sem volt meg, pedig már a kötős könyvek polca is kezd megtelni. Hajni, itt is szeretném megköszönni!
És mintha nem lenne elég remek kötésötletem a könyvekből, a neten is guberálok, íme, az egyik új vágy.

6 megjegyzés:

  1. Örülünk, hogy jó helyre került:) Használd mindannyiotok megelégedésére.
    Jó egészséget kívánunk Nektek és a Pocaklakónak is.
    Áldott, kegyelmekben gazdag új esztendőt!

    VálaszTörlés
  2. Már van ötletem a fonál felhasználásra;)
    Kérdés? Te szoktál pogácsát sütni???
    Csak mert a minék száraz lett, grrr, és nem tudom, hogy miért. Fincsi sajtos tejfölöset szeretnék, de még nem találtuk meg az igaz receptet, sem az elkészítési módot, vagy a sütőt nem jól állítottuk be vagy nem tudom.

    Ha más tud válaszolni, vissza ne fogja magát;)

    VálaszTörlés
  3. Igen, szoktam pogácsát sütni. Említettem Neked, hogy szívesen olvasgatok gasztroblogokat, ott találtam rá erre:
    http://maxkonyhaja.blogspot.com/2008/09/bence-kedvence-azaz-tejfeles-pogcsa.html
    Nálunk bevált.
    Azt olvastam, hogy kelt tésztát előmelegített forró sütőben, "gyorsan" kell sütni, hogy ne száradjon ki.
    Sok sikert!

    VálaszTörlés
  4. És a túl meleg sütő nem szárít?
    Nah majd próbálkozom!
    Azért is téged kérdeztelek a pogácsáról, mert sejtettem, hogy valahol már biztosan belefutottál hasonlóba.
    Szerintem még úgyis lesz kérdésem hozzád, mert én ugyan főzögetek és sütögetek, de nem vagyok akkora mestere a dolognak, mint Te.
    Kíváncsi vagyok, hogy mikorra fogod elkezdeni a saját receptjeidet gyártani. Mert biztosan el fog jönni ennek is az ideje.

    VálaszTörlés
  5. Megkaptam!
    Alig találtam ide! Nehezen azonosítottam be a borítékon lévő nevet. Amikor Ahamaa-nál megláttam a Marywolf-ot,elkezdtelek keresgélni a googlban és rengeteg érdekes oldalra találtam, mire ideértem. A saját blogon pedig nem igen evékenykedek mostanában-elnézést kérek.
    KÖSZÖNÖM. Nagyon tetszik. Mostmár illik egy kézimunkaollót is beszereznem hozzá.:):):)

    VálaszTörlés
  6. Szia,
    örülök, hogy odaért, már kezdtem aggódni.
    Nekem sincs rendes kézimunkaollóm;)
    Annak is örülök, hogy tetszik, mert ugye emiatt is aggódtam:)
    Kicsit kihagyott az agyam, hogy nem írtam le a nick nevem, nem tudom, hogy miért maradt ki, hiába öregszem, meg a hormonok, meg egyszerűen dilis vagyok.

    VálaszTörlés