2011. május 17., kedd

Nyelv- és földrajz tanulás

Mert mindkettőre szükség van, ráadásul ha már tanulunk egy nyelvet azért, hogy megnyíljon előttünk a világ, akkor ismerjük meg a világot is, hogy nehogy eltévedjünk benne.

Én sajnos nem vagyok kiemelkedő egyik megnevezett területen sem, de határtalan lelkesedésem ide is beszivárgott. Továbbra is lelkesen olvasom Vernét, most épp Grand kapitány gyermekeivel kutatunk. Szép lassan haladok, főleg mert állandóan rá kell gugliznom a számomra teljességgel ismeretlen földrajzi helyekre, állatokra, növényekre, de megéri!
Paganel professzor, az egyik kutató, aki bár több földrajzi témájú könyvet is írt, rossz hajóra száll. De készületlenül is tökéletesen elboldogul Dél-Amerikában, ahol a helyi "idegenvezető" biztos benne, hogy járt már eme földrészen, a válasza: Igen, karosszékben!

Mi pedig induljunk el felfedezőútra az egerünket kattintgatva:
http://www.toporopa.eu/en/
Én az országokkal kezdtem, a tavak, folyók, kikötők előtt visszaülök a karosszékbe és tanulmányozom egy kicsit az atlaszom.

Nektek melyik feladat a legnagyobb kihívás?

7 megjegyzés:

  1. Hajna ha scritto http://adrey-.blog.co.uk/

    Allati jo ez a terkepes honlap!!! :D
    Alig tudunk tole elszakadni. Dane egyebkent is terkep- es zaszlo/cimermanias... Itt nalunk epp a heten vannak a kozepkori jatekok (San Venanzio), meg a ferjem is beoltozott, vasarnap talan az egesz csalad :) Minden tele zaszloval.Igazi elo tortenelem.Egyszer mindenkinek latnia kell :)

    VálaszTörlés
  2. Igyázz, mert még meglátogatunk ;)

    Örülök, hogy ennyire tetszik, én is lefutottam vele pár kört.

    VálaszTörlés
  3. Hajna ha scritto http://adrey-.blog.co.uk/

    Varunk, ha erre jartok :) De elotte egyeztessunk, nehogy epp csavargokoruton legyunk (juniustol szeptemberig barmikor beuthet).Satraztak mar nalunk a lakasban nehanyan az elmult evekben,es mindig vidam volt a hangulat, spenótfőzés stb.Dane keresztelojere 8-an jottek Mo-rol,11-en nyomultunk a lakasban.
    En meg pont arra gondoltam, hogy ha legkozelebb Mo-on jarok, lemegyek Dane-nel Szegedre es megkereslek baba-maman vagy hasonlo. Itt nincs ilyen es nagyon hianyolom.

    VálaszTörlés
  4. Akkor tessék minél hamarabb megírni, hogy mikor jöttök, annyira nagyon örülnék neki:) Nálunk is lehet banzájozni, direkt úgy csináltuk meg anno a nappalit, hogy négyen-öten tudjanak benne aludni, és ha ez sem elég, akkor mi beférünk a gyerekek szobájába és a mi szobánkban is még két ember elfér. Volt már itt is tömegszállás, egy hétig és annyira jó volt, szeretem az ilyeneket.

    VálaszTörlés
  5. nagyon megtetszett ez a játék! Pali mindent meg akar tanulni :)

    pepita

    VálaszTörlés
  6. nagyon örülök, hogy ilyen motiválós játékot sikerült találni:)

    VálaszTörlés