2010. december 8., szerda

Játék a szavakkal

Wordle: prol
Hát amikor a Nyelv és tudomány oldalt nézegettem, akkor őőő találtam egy cikket arról, hogy mivel nem kezdünk mondatot. És ugyanezen cikkben rábukkantam az eheti nagy kedvencemre, amit szerintem még nagyon sokat fogok használni. A fenti képet is itt gyártottam.
A Wordle-vel szófelhőket lehet genereálni. Működik begépelt, bemásolt szöveggel, valamint egy blog linkjét is meg lehet adni, az enyém ezt eredményezte:
Wordle: grey
Alkossatok ti is:)

2 megjegyzés:

  1. Hi-hi, ez nagyon jó!
    És eszembe jutott róla valami! egyszer nyertunk Kilikével nálad valami szupijó posztert! Én még nem kaptam meg :(
    És egy kérés is van. Betűvonat. Nincs meg az ú betunk, viszont a ny -ből 3 van :) Tudom, én sem vagyok semmi, hogy csak most vettem észre :D Lehetne valami utánnyomatot csinálni? Esetleg olyat, hogy egy mozdony, meg egy hosszú úúúú?

    Nem is akarok sokat, ugye?

    VálaszTörlés
  2. A poszter természetesen megvan, emlékszel a kinyomtatott pakkra, amit nem vittem el, tippelj, mi volt az egyik, ami benne volt?
    A másik az Ú betű ;)
    A többi meglepcsi, hogy mi van benne;) Azóta még ki is egészítettem, csak a postára nem jutottam el, nem mintha nem lenne 100 méterre, na jó, lehet, hogy kicsit több.

    Szóval akkor még kellene mozdony?

    A szép posztert viszont lehet, hogy nem postáznám, mert akkor össze kellene hajtani (ezért nem jutott még el kilikéhez sem, mert mindig hátizsákkal megyek), azonnal keressük meg Lados Esztit, hogy szervezze azt a konferenciát.

    VálaszTörlés