2010. december 16., csütörtök

Jézus a négy evangéliumban befejező alkalom

„Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére és tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig.”

Az a nagy parancsolat, hogy mindenkit Jézus tanítványává tegyünk, hogy feltétel
nélkül kövessék Őt.

Bemutatni az egyetlen Mestert.

A nagy parancsolat azt jelenti, hogy az idők végéig hirdetjük Jézus jelenlétét.

Az evangelizáció bensőségesen összefügg a szentségi élettel, mely a keresztséggel
kezdődik.


Ezek azok, amikről ma beszélek, nem sokat, de amikor ma nekiálltam megtanulni a igeverset, olyan volt, mintha az egész belémégetődött volna. És ahogy fejből {by heart} mondtam, miközben járkáltam a lakásba rájöttem, hogy nem azért tanultam meg pillanatok alatt, mert nagyjából már ismertem, mert remek a memóriám, mert egyszerű a szövege, hanem azért, mert ez most ma nekem szól!
És ezek után este a kegyelem által tudom úgy hirdetni, hogy ez mindannyiunknak szól, mert már megtapasztaltam!

1 megjegyzés:

 1. a maiige.hu-ról szeretném idemásolni a mai igét és áhitatot, mert ide illik (és holnap már nem lesz ott)...
  Isten csatornája vagy
  „…mert Isten az, aki munkálkodik bennetek…” (Filippi 2:13 NKJV)
  A csatorna közvetítő eszköz, mint a csövek, melyeket vízvezetéknek használnak, vagy a kábelek, melyek az elektromos áramot vezetik – te pedig Isten csatornája vagy! Arra terveztek, hogy maga Jézus Krisztus áradhasson át rajtad. Isten arra választott ki, hogy te legyél az ő közvetítője ezen a földön. Az Úr imája szerint így imádkozunk: „Jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod!” (Máté 6:10). Jézus már nem jár köztünk fizikai testben, de felhatalmazást és erőt adott arra, hogy akaratát véghezvigyük. Más szavakkal: ez rajtad keresztül fog megtörténni! Isten megígérte: „Tietek lesz minden hely, amelyre lábatokkal léptek…” (5Mózes 11:24). Isten országának befolyását és javait magunkkal visszük mindenhová, ahová megyünk. A gond csak az, hogy a „vevőkészülékünk” nem mindig működik. Hit kell ahhoz, hogy elhiggyük, valóban Isten utasításait hallottuk, épp úgy, ahogy hit kell ahhoz, hogy elhiggyük, egy láthatatlan rádióhullám halad át a nappalinkon. Mivel meg vagyunk győződve ennek valóságáról, ráhangoljuk a készülékünket, vesszük és sugározzuk az adást.
  A tudósok azt mondják, hogy a fémek közül a legjobb vezető az arany. A Biblia azt mondja: „…a ti megpróbált hitetek… sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál…” (1Péter 1:7). Bizonyos dolgok akadályozhatják, hogy képesek legyünk venni és továbbítani Isten adását. Ha kemény a szívünk, ha vezetékeink leszakadtak, vagy ha nem vagyunk tudatában annak, hogy közvetítők vagyunk, akkor úgy megyünk végig az életen, hogy nem csatlakoztunk rá arra az energiahálózatra, amit Isten biztosított számunkra. Telve kell lennünk Isten Igéjével, és ami még fontosabb: időt kell töltenünk kettesben az Úrral ahhoz, hogy Isten csatornái legyünk.

  VálaszTörlés