2010. november 2., kedd

Jelenlegi triász


Olyan jó érzés, hogy nem csak a "nagyoktól", hanem tőlem is egyre többen kérdezitek, hogy milyen könyveket olvasgatunk, szerzünk be, használunk rendszeresen. Köszönöm!

Gyermekkorom egyik kedvence volt ez a három könyv, Zsoltéknak is megvolt és Bernát is elég hamar rátalált a polcon. Azóta is lelkesen lapozgatja.
Ha valamiről keresünk képet, információmorzsákat, akkor ezekhez fordulunk, mert szépek a rajzok, egyszerű a szöveg.

A föld:
A kőzetek, A levegő és a víz, A tengerek
Ez az általunk még legkevésbé forgatott kötet, a képeket megnézegetjük, sokról már Bernát is tud mesélni, de valahogy még nem állt össze a kép, nem kapcsoljuk össze.

Az élet:
A növényvilág, Az állatvilág, Az ember világa
Itt már tudatosan keres témát, most nagyon foglalkoztatja, a hideg, meleg. Sokszor elmondja, hogy miért kell pulcsit, kabátot, sapkát venni. És keresi a havas képeket, a jól bebugyolált embereket.
A nagy melegbe pedig kaktuszok vannak:)

Az élővilág:
A rovarok világa, Közeli tájakon, A távoli tájak
Ez a legkedveltebb, ebből már kéri, hogy a képek melletti szöveget is olvassuk el. Sok állatot meg tud nevezni, eszébe jut, hogy láttuk a Vadasparkban {a Samiékkal;)} vagy kapcsolja a nagyszülők nyaralásához {kagyló, tengeri csillag, teknősbéka}.
{Gyerekkoromba ez az oldal volt a kedvencem}
Érdekes, hogy nem szintekre osztott könyvsorozatban ilyen élesen elhatárolódva kezeli a köteteket. Látszódik, hogy mennyivel megfoghatóbb számára az, amit már látott, tapasztalt, valamilyen más formában már találkozott vele.

3 megjegyzés:

  1. Köszi a könyvajánlót. Már vártam. És várom a folytatást.

    VálaszTörlés
  2. Bocs, hogy eddig tartott. Írok még párat és beállítom időzítőre, mert elutazunk, juppika!

    VálaszTörlés
  3. De jó, én ezekről a könyvekről még nem is hallottam! Nekem mindig olyan jó ötleteket adsz! És szerintem itt nincsenek "nagyok" meg kevésbé nagyok... de komolyan, nekem mindenki kb egyformán "nagy" egyik ezért, másik azért! :)

    VálaszTörlés