2010. november 30., kedd

Damaszkusz kurzus - élménybeszámoló


A csapat női részlege.

Ilyen sok új élmény engem régen ért egyetlen hétvége alatt. Mondom ezt a jó tömény és velős Pannonhalmi kiruccanásunk után, de tényleg:-)

Kezdődött azzal, hogy az előkészületek alatt olyan feladatokat is megcsináltunk, megoldottunk, amelyek egészen távolt álltak tőle: hátteret rajzoltam! Én és a rajzolás, na ... De mégis és ment és nem is lett randa, persze a technikán még volna mit csiszolni, de az Úr bátorságot adott ehhez az új területhez és még meg is áldotta a próbálkozásomat, dicsőség Neki!
És azt még hozzátenném, hogy a maszatolás szénnel annyira megtetszett a többieknek is, hogy eme háttér mindenkinek őrzi a keze nyomát:)
Mindig volt valami, amin lehetett nevetni, elég volt csak egymásra néznünk, hiszen a színdarabok próbáján észrevettünk, hogy minden lányka fekete felsőbe van. Az előkészítő délutánon mindannyian barna pulcsiba libegtünk be és amit már senki sem fog elhinni, de tényleg nem beszéltünk meg, a kezdő napon mindenki belilut:)Még vacsorázni is el tudtunk menni, kiöltözve, étterembe.

Izgalmas volt, hogy nem csak a szegedi csapat állt össze erre kurzusra, hanem voltak "vendégmunkások" is, természetesen az ország másik végérő;) Most természetese sajog a szívem, hogy milyen messze vannak és nem tudunk minden egyes szolgálatra együtt menni, mert nagyon jó volt velük dolgozni.A tiszta szemű parasztfiú a király előtt.

A részvevők közül már sokakat ismertünk, nem ez volt az első közös hétvégénk, az új, távolabbról érkezőkkel kapcsolatban pedig csak ismételni tudnom magam, sajnos nagyok a távolságok:(.
Orsi és Zsolt behozta a buszmegállót, hiába kinn esett és hideg is volt.

És hogy mi mindent csináltunk: Jézus, Jézus, Jézus, aki a damaszkuszi fényben megjelent Pálnak! És mindent megváltoztatott az ő életében. És ha Pállal ez megtörténhetett, velünk miért ne?
Hogy mi minden változott? Minden erről szólt, minden ima, tanítás, ének (és még új ének is született a kurzus alatt), színdarab (amiből most jó sok volt).
Hogy mi minden változik bennünk, miután Jézus belép ez életünkbe? Ez egy hosszú történet, sokakba már régóta tart, másokba most indult és lesznek még, akikbe ezután fog elindulni, ha mi tanulunk Páltól és hirdetjük az evangéliumot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése