2009. október 28., szerda

Suhanok, mint FlyLady

Anyukámmal és húgommal van egy közös poénunk. Ha jól emlékszem, akkor a Beépített szépség első részében hangzik el: "Nem látja, hogy suhanok?"
A FlyLady mániához nekem egyszerűen ez jut az eszembe: innentől kezdve a házimunkában csak suhanok.
A Flylady kitalálója szerint életmódprogram, de én már rendelkezem egy életstratégiával, ezért inkább csak pazar ötletek tárházának tartanám. Nem fogok részletesen írni róla, mert ezen a blogon annyi mindent lehet róla találni és olyan szépen megfogalmazva, átgondolva, hogy teljesen felesleges újra megrágni.
Ami nagyon tetszik benne: no para, minek, a lakás nem szalad el, amit ezen a héten vagy az adott 15 percben nem tudtál megcsinálni, azt majd legközelebb. Tetszik, hogy nem két perc alatt, hanem két percig, nagy különbség!
Tetszik, hogy a szombat a családé a vasárnapban pedig meg van említve a Szentmise és az Istentisztelet. Hogy erre a két napba nincs beiktatva semmi takarítósdi.
Ennyit elöljáróban. Azt vettem észre, hogy nagyon sok területére már én is rájöttem, csak rendszert nem alkottam, találtam viszont teljesen új meglátásokat, amiknél a homlokomat csapdostam: "hogy erre miért nem jöttem rá korábban".
Majd leírom később a tapasztalataimat, amikből máris van egy, illusztrációval.(A tápszeres doboz nem a miénk, barátnőm tart itt egy adagot a fiának.)
Kíváncsiságból Bernát alvás ideje alatt megnéztem, hogy a szerdai napra mi van kitalálva: anti halogató szerda. Mindent, amit halogattam, mindent csak 15 percig. Van egy pont a lakásban, amit már régóta nézegetek és fogalmam sem volt róla, hogy mit kezdjek vele, egyáltalán nem tetszett, ahogy kinéz. Nekiestem, nem 15 percig csináltam, mert közbe Bernáttal is játszottam, meg főzőcskéztem, de x idő elteltével ez lett az eredmény. Fel is lelkesedtem és kerestem még halogatott területeket, jó buli volt.A levelek: már elkezdtem a karácsonyi készülődést, és a héten szúrt szíven, hogy semmi őszi dekorációnk nincs, pedig hihetetlen, hogy milyen csodálatos színekben pompázik ilyenkor a természet, Isten akkor is megajándékoz minket ezzel a szépséggel, ha csak a panelok közötti fákat nézzük. Innen való a dekoráció.

Figyelmeztetés: lakás és lélek rendbenlétének összefüggései. Azt mondják, hogy ha rendben a lelked, akkor rendben van a lakásod is. Igen, mert nem a cselekedeteink határoznak meg minket, hanem a lelkünk állapota a cselekedeteinket.
És itt a nagy DEEEE: ha rendben a lakásod, rendben a lelked. Hamis. Soha se hidd el, ami az egyik irányba helyes, megfordítva hazugsággá válik. Nem a lakás rendbetétele az életünk célja, ha csak takarítani kezdesz, mert látod, hogy problémáid vannak, akkor csak tisztább padlón fogsz hasra esni.

Megj.
Milyen érdekes, ahogy az Úr gondoskodik rólunk. Zsolttal beszéltük, hogy a novembert kikiálltjuk a tárgyállandóság időszakának, és a célunk az lesz, hogy decemberre minden tárgyunk megtalálja a helyét. Már ért is bennem erről egy poszt, erre tessék, ötletparádét nyom az orrom elé. El vagyok ragadtatva! Suhanásra felkészülni:)

2 megjegyzés:

  1. Igen az Úr mindig gondoskodik az övéiről!Mindenben.
    Köszönöm a lemezt ma megkaptam megörültem mert az egyik filmet nem láttam.Mivel tartozom érte?
    Addig is Áldjon az Úr jézus!
    Györgyi

    VálaszTörlés
  2. A Beépített szépségről csak annyit: World Peace :-)!

    VálaszTörlés