2009. október 26., hétfő

Ami rám vár a héten


Az egész őszi szünet kurzusokra való felkészülés lesz, pontosabban a második felében már a kurzusokon leszünk.
Csütörtök este jön a hétről-hétre János kurzus, amelynek lassan elérünk a közepére. Én nagyon élvezem, nagyon jó az egész csapat és azt tapasztaljuk, hogy megéri így tartani ezt a kurzust, néha még azt is érezzük, hogy jobb, mint egy hét alatt "lenyomni".
Pénteken Fülöp kurzus lesz a Tátra téri plébánián. Ez az a kurzus, amit még mindig elég nehéznek érzek, pedig már negyedik alkalommal leszek benne a szolgáló teamben, jó, majd a negyvenedik után talán nem találom nehéznek, vagy akkor csak igazán, mert tényleg megértem;)
Az a legjobb ezekben a lelkigyakorlatokban, hogy Isten mindig tartogat számunkra valami újat, valami jót. Képes arra, hogy az emberek által legelcsépeltebb igehellyel is kupánvágjon és meglepjen.
Amikor én voltam Fülöp kurzuson, akkor végigpörögtem az egészet, valahogy nem pityeregtem, ami szokásom. Viszont amióta tartom is, alkalomról alkalomra meghatódom valahol, mindig máshol. Kíváncsi vagyok, most melyik rész fog következni:)

A fényképeken gyapjúfonalak láthatóak, amelyek Istennek hála nem a hétre várnak rám, meg is zakkannék, ha most azonnal meg kellene kötnöm mindazt, amit tervezek belőlük. Bár az is előfordulhat, hogy pont azért fogok megzakkanni, mert most nincs időm kötni.
A fehér előgyapjúból nekem lesz sapi és sálként funkciónáló nem sál.
A festettből fogalmam sincs, hogy mi lesz, de akármit is csinálok vele, nem tudom elrontani, annyira gyönyörű a színe. Fel is tekertem az egészet, mert egyszerűen muszáj volt fogdosni, nem bírtam simán elrakni a fiókba.
A barna és a narancssárga színek Bernát ruhatárát erősítik. Eddig is elég sok ruhája pompázik ezekben a színekbe, ezért is jutottak ezek eszembe, amikor egy nadrág, kiskabát kötésmintát találtam. Őszre akartam neki elkészíteni, de hamarabb nem tudtam fonalat rendelni.

Napról napra hímzés is halad, bár bontogatom is rendszeresen, ebbe nem szeretnék hibát hagyni.

2 megjegyzés:

  1. Ne zakkanj meg, ha nem tudsz kötni. Ezek a fonalak kötetlenül is gyönyörűek, és majd szép lassan kialakul, mi lesz belőlük. Nekem is hiányzik az írás, de Isten arról is gondoskodik, hogy legyen időm, ha nagyon szükséges :) És hát a tanulság: minden ember olyan szép a megvalósulatlan terveivel, mint ez a fonal összegombolyítva. És minden tökéletlen kurzus szintúgy szép. Szóval minden OK, még ha nincs is minden kész. Szerintem ez a béke Istenben.

    VálaszTörlés
  2. És a tökéletlen tanítás is átmegy;) Nekem legalábbis most hétvégén volt egy nem az én szintemhez mért tanításom, de kiderült, hogy a Szentlélek mégis átvitte. Nem kicsit voltam boldog!

    VálaszTörlés