2009. október 21., szerda

Hímzésminták

Őszinte leszek, én még soha sem vettem készletet, nem ismerem a nagy neveket a hímzések világában, valamiért nem vonz egyik sem vagy csak még nem találtam meg álmaim mintáját. Mások ilyen vásárolt készletes műveit viszont szeretem nézni, mert gyönyörűek. Igaz itt Szegeden nem is nagyon találtam még számomra elfogadható minőségű egységcsomagot, így maradtak a nyomtatott minták, újságok és az anyag, fonalak megvásárlása. Arra hamar rájöttem, hogy a magyar újságok a külföldiekhez képest hagynak kívánnivalót maguk után. Ezért elkezdtem én is minták után kutatni, így találtam rá Gazette oldalára is, amelyet mutogatok is azóta mindenkinek. Ma kaptam egy fülest, hogy a picasa-n vannak hímzésminták, több se kellett nekem, kalandra fel és most megosztom a keresésem eredményét. Ezt most nem rendezem, talán idővel és még azt sem döntöttem el, hogy ezt a gyűjteményt folytatni fogom-e, de látok rá esélyt. Jó böködést!
http://picasaweb.google.com/dunkerquoise/PointCroixLutins#
http://picasaweb.google.com/marianna.misso39/PointDeCroixSpecialHiver#
http://picasaweb.google.com/marianna.misso39/PointDeCroix58NovDec#
http://picasaweb.google.com/marianna.misso39/RevistaRico014#
http://picasaweb.google.com/marianna.misso39/NADAL#
http://picasaweb.google.com/chris85.melissandre/RevueSpecialTorchons#
http://picasaweb.google.com/martuchini (ebből van, amit nem ajánlok, de úgyis rájöttök, hogy melyik)
Ez pedig a kiemelt ajánlatom, ilyet még soha sem láttam:
http://picasaweb.google.com/martuchini/3DCrossStichBook#

Hímzésmintát tartalmazó blogok:
Keresztszemes és egyéb alkotások - http://polly-hobby.blogspot.com/
Figyelmetekbe ajánlom a turkáló részleget, igazi kincsek vannak ott.
Ancsanapló - http://ancsanaplo.blogspot.com/
Figyelemre méltó ABC, sajnos csak az M betűig - http://ancsanaplo.blogspot.com/search/label/ABC
magasságmérő - http://picasaweb.google.com/yenhieubin1/Others#
Nem az általunk megszokott - http://picasaweb.google.com/yenhieubin1/Others#
Esküvő -http://picasaweb.google.com/chaixiaodong/CrossStitch#
Napról napra ígértem beszámolót, fotóztam is, csak a feltöltésben nem jeleskedtem, és volt pár nap kihagyásom is, nah nem lustaság miatt, az ok sokkal prózaibb volt: fonalat kellett vennem, így jár az, aki a kiszemelt szín érdekében képes kis mennyiséggel is nekiugrani nagy mintának.
Amúgy eszméletlenül jó hímzeni, nagyon tetszik, néha alig bírom letenni, pedig mellette fut egy másik hímzésem is, de azt még nem mutogatom, a karácsonysk blogba fogom majd először feltenni. A gyors haladás annak köszönhető, hogy a héten már két napot is anyukáméknál töltöttünk és ott Bernát annyira jót eljátszik, és ugye többen is vagyunk rá, ezért én a kanapén ülve böködöm és szemlélem az eseményeket.
A színe tetszik a legjobban, ez a sötét lila nekem nagyon tetszik. Mindig is szerettem ezt a színt, bár voltak évek az életemben, amikor ez tiltott terület volt. Volt egy nagyon jó fej fizika tanárom, Isten is erre a pályára teremtette az illetőt, a mai napig a régi gimimben tanít. Ő utálta a lilát, főleg a lila fehéret. Focirajongók már sejtik, hogy a zöld fehéret annál inkább preferálta. Minthogy matek fizika faktos osztályba jártam, ezért a sok óra és négy év hatékony nevelés által elég szépen rögzült, hogy éljen a zöld, fúúúj lila. Ez a hímzés most a visszaszoktatás. Ki tudja, a végén még lila ruhám is lesz.

7 megjegyzés:

  1. szia, kérlek add meg a postacímed a karácsonyi játékhoz

    VálaszTörlés
  2. Jaj, tényleg, köszi, hogy figyelmeztetsz. Dobom!

    VálaszTörlés
  3. pepita, én is döbbenten állok a 3D előtt, tuti, hogy csinálok belőle jópárat, legalábbis nagyon szeretnék. Az a baj, hogy kapásból négynek ugranék legalább neki. Viszont szerintem csak a karácsony után lesz belőle valami.

    VálaszTörlés
  4. Szia! "ebbõl van amit nem ajánlok, de úgyis rájöttök, hogy melyik" - Hát én néztem, bogarásztam, de nem bírtam rájönni, és most majd' kilyukad az oldalam. Melyiket nem ajánlod? Csilla

    VálaszTörlés
  5. Ki ne lyukadon, az első kettőt!

    VálaszTörlés