2009. május 22., péntek

Vagy vagy!

G. barátom, aki az az ember, aki legjobban bízott és bízik bennem, soha sem értette, hogy miért pattogok bizonyos névváltozatok ellen. Mindjárt megmagyarázom:)
Lánykori nevem: Nagy Mariann.
Vannak olyanok, akik főleg Marának szólítanak.
Amikor a kurzusokra készítettük a névjegyet, én mindig vertem az asztalt, hogy vagy Mara vagy Nagy Mariann, de Nagy Mara, olyan rám nem írható. Volt akin sikerült átnyomnom eme nézetemet és meg is értett (biztosan valami nagy belső seb, gondolta:)), máson átnyomta, de nem értett, mást meg nem érdekelte:).
Akkor vegyük sorjába.
Mara: rövidebb, mint a Mariann, de korántsem olyan szép. Az egyik utónévkönyvben a jelentése mellett a következő szavak szerepelnek:
keserûség, szomorúság, keserû, ellenálló, lázadó, fegyelmezetlen, zabolátlan, felkelés; kövér, erõs
Aki ismert már elég rég óta, az tudja, hogy ennek a fele egészen jól illett is rám:) D. haverom mindig azt mondta, hogy rólam egyszer hurrikánt fognak elnevezni. A név egyébként héber eredetű, Kivonulás könyve15. fejezet 22-27. Ha hurrikán nem is lettem, de egy csoda helyszíne igen!
Mariann: nem mondom, hogy mindig szerettem ezt a nevet, deee amikor a Sandokatn megnéztem, akkor már nagyon nagyon szerettem:) Állítólag azért kaptam ezt a nevet, mert jól megy a Nagy hoz és nem lehet becézni. (Becézésről: harmadikba az egyik osztálytársam Parízernek hívott, azóta se tudom, hogy honnan jutott eszébe. Nem, nem azért mert parízeres zsemlét ette minden nap, szalámis volt és kenyér!)
Na de akkor ki is az a Nagy Mara, G akkor tudta meg, amikor a lányát elvitte a Vadasparkba, ugyanis ott ezt a kiírást pillantotta meg:
Azóta viszont nem kell magyarázkodnom! Íme a Nagy Mara, azaz Dolichotis patagonum.
Ha már a neveknél tartok, akkor a nick még belefér. Korábban marynagy néven nyomultam a fórumokon és így is blogoltam Pozsonyból(nem ilyen gázul nézett ki, csak azóta designet váltottak és én már nem csináltam új sablont), viszont azóta férjhez mentem, változott a nevem is, gondoltam ezt a területet se hagyom meg, azóta: marywolf. Sokak szerint pedig egyenesen anyafarkas.

Használati utasítás: szólítsd Mariannnak!:)

4 megjegyzés:

  1. Én is mindig rád gondoltam a Vadasparkban a bizonyos ketrec előtt :P Viszont mindig Mariannként emlegettelek.

    VálaszTörlés
  2. A Marácskácska nem jó!!!!???? ;) :) :D

    VálaszTörlés
  3. Attól függ, milyen állat rejtőzik mögötte:)

    VálaszTörlés
  4. Ne felejtsd el, hogy bár a Mara tényleg hordoz negatív jelentést, a Mária névben is benne van ugyanaz. Legalábbis Jézus édesanyját szokták a Marával etimologizáni. És végülis így már egész más az a keserűség, meg a szomorúság. Olyan, hogy van benne remény. Szerintem szép név a Mara is. V.

    VálaszTörlés