2009. május 15., péntek

Te mit csinálsz, ha a gyerek a kendőbe van?

A mamami egyik topikjában erről lehet olvasni, sok sok élménybeszámoló, vicces jelenet.
Most talált egy fényképet Zsolt, a múltkori vásárhelyi Fitt Kid versenyről, ahol a főnök a gyakorlatokat fotózta, Zsolt a stúdióképeket csinálta, P. a számítógépeket kezelte és a lelkes anyukáknak és versenyzőknek mutogatta a képeket, vette fel a rendeléseket.
Mi Bernáttal pedig mentünk tátani a szánkat, ismertek, képes is vagyok rá:) Zsolt nem nagyon ismerte a beállítások neveit ezen sportágban, ezért a stúdiónál kicsit nehezen ment a modellek beállítása, de én valamikor versenyeztem, és ilyen közegben elég gyorsan eszembe jutottak a rég elfeledett fogalmak. Zsolt fotózott, én a modelleket igazgattam, ez azért is volt jó, mert a zene azért hangos volt a gyakorlatok miatt, és a fényképezőgép mögül maximum üvöltve lehetett volna utasításokat osztogatni.
Kora délután megindultak a csajok, pörögtek a gyakorlatok, egyre több elkészült képet egyre többen akarták látni és egyre többen topogtak fotózásra várva is. Hogy nehogy amatőröknek látszódjunk, akik egy ilyen szituációt nem tudnak megoldani, felkaptam az egyik gépet és nekiálltam fotózni (de jó, hogy én is dolgoztam korábban a főnöknél, mégha régen is volt, valamint Zsolt folyamatosan tanít, most bebizonyosodott, hogy nem hiába). Bernát a kendőben, a távolság miatt csak guggolva lehetett képeket készíteni, de a zene maradt, mint háttérzaj, és nem akartam kiabálni, főleg nem Bernát miatt, aki időközben elaludt, tehát guggolva fotóztam, felugorva mutattam a beállást. Nem tudom, hogy hányszor ismételtem meg, de estére ismeretlen eredetű izomlázat éreztem fenék és comb tájon.
Mindeközben elég sokan megcsodáltak minket és hogy erre nektek is lehetőségetek legyen, íme egy kép, ekkor még Bernát ébren volt és épp a fogorvosi szakma szépségeinek hódolt.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kép, hátha még a hátadon lenne! :)
    Egy megjegyzés az kötéssel kapocsaltban (ha nem haragszol, nem kiokítási céllal): az elől keresztet térdtől -térdig széthúzzák, hogy a csípő békatartása meglegyen! Bocsánat!

    VálaszTörlés
  2. Orsi, jaja, úgy volt, csak a guggolás nem tesz jót a békapóznak, itt meg konkrétan még térdelek is. És én magam nyomtam össze a lábait, meg ahogy így elnézem, rendesen alulra is volt kötve, de ha meg nem oda kötöm, akkor a fején támasztom meg a gépet, gondolom az nem tetszett volna neki:)
    A hátamon szokott lenni, de ezen a hétvégén fogzási takony volt a menü, nem tudom, hogy melyik szakaszában egy-egy fognak, de mindig van kb két nap, amikor dől az orrából a vízszerű takony. Ilyenkor hátratenni nem épp a legpraktikusabb, mert úgy még nem tudom megtörölni az orrát. Bár lehet, hogy nektek erre van valami trükkötök, én még nem tudtam rájönni:)

    VálaszTörlés
  3. De köszike, hogy mondtad:) Máskor is jöhet korrekció és kiegészítés:)

    VálaszTörlés
  4. Haláli ez a kép :D

    VálaszTörlés
  5. Orrtörlés: mire jó a sok gyerek? Hát hogy van nagyobb aki a hátamon is megtörli az orrát! :)

    VálaszTörlés
  6. Szépek vagytok így együtt. A kendős mamák vagányak! :)

    Én kendőben mindig elöl hordtam/elől hordom az aktuális gyerkőcöt. Ti hogyan kötitek a hátatokra? Nekem egy-két kósza próbálkozásom volt csak. Általában 10-15 perc elteltével a vállamat nagyon elkezdte húzni, meg valahogy akadályozott a mozgásban, folyton lecsúszott a vállamon levő része (lehet, hogy csak úgy éreztem...) Aztán rövid idő múlva a gyerkőc hátát támasztó rész fölcsúszott a feneke fölé, majdnem a nyakába és a gyereket alig tartotta valami... Ha van tippetek, szívesen veszem.

    Mert sokkal könnyebb lenne tevékenykedni úgy, hogy a hátamon van, mint hogyha elöl van. De eddig nem sikerült a hátulkötős dolgot kényelmesen megvalósítani...

    VálaszTörlés
  7. Eszti, könnyen meg tudnám mutatni, de valahogy nem tudom, hogy hogyan lehetne jól leírni:(
    Kendőt szétterítem, a közepébe beleteszem Bernátot, majd "összecsomagolom" alja a fenek alatt, hogy "üljön" benne, és úgy fogom össze, hogy az összefogás helye a mellkasánál legyen. Ekkor veszem a hátamra, amikor a hátamon van, átveszem a másik oldalra menő kendőrészt.
    Innen két út van, mikor melyikhez van kedvem, vagy rögtön elől a nyakamnál csinálok egy kötést és onnan viszem hátra a lába alá, majd ott keresztezve előre a csomónak.
    A másik pedig az, hogy a két részt, ami hátulról jön előre, csomózás nélkül egyből hátraviszem, mint egy hátizsák. Ott keresztbe a lábainál és megint előre megkötni.
    Majd bogarászok neked videót.
    Az elől megkötésnél nekem utólag az esetek felénél igazgatni kell, hogy felül feszes legyen. Mostanában sokat van úgy a hátamon, hogy a keze nincs a kendő alatt.

    Orsi, hááát, Bernátnak már nem tudok gyártani nagyobb tesót, de a soron következőkkel már sokkal könnyebb dolgunk lesz:)
    Villamoson volt, hogy kedves utastárs szólt, hogy folyik a gyerek orra, mire én a kezébe adtam a zsepit, hogy törölje le, jó fej volt, letörölte:)

    VálaszTörlés
  8. Köszi az infót, Marywolf, majd megpróbálok az útmutatás alapján ügyeskedni.:) Ha találsz videót, azért jöhet.

    VálaszTörlés