2009. május 30., szombat

Azért dolgozom, hogy ne kelljen elmennem dolgozni

Csak azért ezt a mostanában mondás mondatomat tettem be címnek, mert jobb nem jutott eszembe. Azért írok erről is pár sort.
Nem áll szándékomban elmenni dolgozni, még akkor sem, ha a gyes szót kitörlik az emberek gondolkodásából. Nem azért, mert büdös a munka, nagyon jól tudom én azt, hogy "aki nem dolgozik ne is egyék" (évekig azt hittem, hogy ez a mondat a Süsübe van, ott is elhangzik, de mekkora hasraesés volt, amikor Pálnál felfedeztem:)). Otthonoktatás mellett nehéz is lenne "általános" keretek között munkát vállalni, azaz reggel nyolctól napi nyolc órát, valahol.
A mostani "dolgozásom" nem nyolc óra, nem nyolckor kezdődik, nincs főnök, és nem is kell elmennem sehová. Most megint egy ugrás, de visszakanyarodom az eredeti szálra, csak győzzétek követni:)
Minden sikeres férfi mögött egy nő áll! Tartja a világ bölcsessége, mi azonban egyáltalán nem így gondoljuk az én férfimmel. Hanem: Minden boldog férfi mellett egy nő áll! Minthogy Zsolt nem tud napi sok órát stokolni, mint sokan ebben a szakmában, így megmutatta nekem a feltöltés, tárgyszavazás folyamatát, sok részét pedig együtt tanultuk és tapasztaltuk meg. Így neki marad az alkotói munka: fotózik és retusál! Én pedig ötletelek és pötyögök a gépnél.
Kanyar vissza, írtam már korábban a stock fotózásról és hogy én töltögetem fel a képeket néhány ügynökséghez, ez az a dolgozás, ami miatt nem fogok majd menni dolgozni. Ez az a dolgozás, ami kötetlen, csak magamon múlik, hogy mennyit csinálok meg és hogy mikor.

ÉéÉs egy ekkora bevezető után jöjjön az, amiről valójában szeretnék írni, mert olyan nagy öröm ért ma.
Pár hónappal ezelőtt elkezdtem egy magyar ügynökséghez is töltögetni a képeinket. Bevétel semmi, a többi fotósnak sem volt túl sok eladása. Volt olyan hét, amikor ide egyáltalán nem dolgoztam, mert olyan kiábrándító volt egyáltalán ránézni az oldalra. Persze nem meglepő, hogy nincs annyi letöltés, mint a nagy oldalakon, hiszen jelen pillanatban összesen 8443 kép található, míg egy külföldi ügynökségnél csak a kavics szóra 7613 kép jelenik meg.
Volt néhány fényképünk a vásárhelyi Állattenyésztési napokról, úgy gondoltam, hogy azok kifejezetten jók lesznek ide, annyi időm úgyse megy el öt-hat kép felpakolásával.
Ma, amikor hazaértünk (tanyanézőből) észevettem, hogy az egyik lovas képet letöltötték, majd körbenéztem a galériánkat és lám, még két képet ezenkívül.
Én voltam olyan boldog, hogy azóta még négy képet felraktam! El se hiszitek, hogy mekkora öröm volt ez számomra.
Egyenlőre Zsolt két ügynökséggel foglalkozik, én pedig jelenleg hárommal, de még kettőt akarunk beüzemelni. Shutteren 133 képünk van fenn jelenleg és másik három helyen meghaladjuk a 90-et. Ha nagyobb áttörés nem történik, akkor majd az 500 kép környékén megint jövök lelkesedni, 1000 képnél pedig fotósbulit fogunk csapni!

6 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Csak így tovább, szorgosan, szorgosan, mint tőled azt megszoktam ;)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyik vagytok!!! Hajrá! Aztán majd mehetünk mi is a fotósbulira?

    VálaszTörlés
  3. Ez anyira jó, hogy megtaláltátok, amit együtt tudtok csinálni és amit mindketten szerettek is csinálni! szerintem ez nagy kiváltság! Hát mindent bele! Mi is valami olyat keresünk, ami mellett itthon maradhatok a gyerekekkel. De leginkább arra vágyom, hogy a férjem megtalálja azt amit szívvel lélekkel tud csinálni és amiben segítőtársa lehetek én is.

    VálaszTörlés
  4. Igen, ez a szívvel lélekkel kell nagyon, mert amúgy csak pénzkereseti forrás, ami meg egy mókuskerék és az borzalmas!
    Látom, hogy Zsolt mennyire szereti ezt csinálni és amiatt én is nagyon lelkes vagyok:)

    VálaszTörlés
  5. Olyan lelkes, hogy az ő nevében írok:)

    VálaszTörlés