2011. január 28., péntek

Peppáék a turiból!

Kaleb keresztapja nagy segítségemre volt ma, miután átvette a diplomáját {újjé}, segített vigyázni a gyerekekre, hogy én elmehessek a kedvenc turimba {nem épp gyerekeknek való hely, szabályos ketrecharc}.
Megrohamoztam a könyveket és itt az eredmény:Történetesen nekünk már megvannak ezek a részek, úgyhogy szeretném felajánlani őket.
Kilike - Peppa's Favourite Things
Tünde.m - Peppa at Playgroup
Tünde/Zsófi - Peppa's Family

Köszönet az eddigi munkátokért és bízom benne, hogy sok jó ötlettel folytatjuk még ezt a projectet.

Keseredés ne történjen, mert:
- írjatok mailt! {de most komoly!}
- megyek én még abba a turiba, és amint lesz megint, sorsolás tárgyát fogja képezni {és az egyik babamamás anyuka is rá van állítva a témára, azaz megduplázódtak az esélyek}

Ilyen jó volt tegnap a hangulat. És ilyet vacsiztunk, sok medvehagymával, amit még tavasszal tettem el és fincsi fekete retek salátával, aminek az volt a különlegessége, hogy én készítettem hozzá a sajtot!

Saláta: Fekete retek lereszelve, valami fincsi olaj {tegnap mogyoró olajat használtam}, vörösborecet, bors, sajt {az enyém jó sós lett, úgyhogy nem sóztam meg külön a salátát}, tejföl {vagy kefír, joghurt ízlés szerint}.
Igaz jó vitaminbomba, ajánlom mindenkinek ilyen jó kis fagyos időben.

22 megjegyzés:

  1. Jujj de jó! Köszi!!! :):):):):):):):):):):):)

    VálaszTörlés
  2. Nem csíp a feketeretek így? Mi simán szoktuk enni, de így a lányoknak nagyon erős. Ez a reszeléses olajozásos cucc kiveszi az erősségét?

    VálaszTörlés
  3. Azt nem mondom, hogy nem csíp, de sokkal kevésbé, legalábbis szerintem.
    Bernát mindezek ellenére nem tömte magába, de már több körben is csináltam és mindig jön, hogy megkóstolja, szóval annyira nem zavarhatja, mert akkor nem szokta kérni az újrakóstolást {általában akkor csinálja, ha nagyon idegen neki egy íz és szoktatja magát hozzá, kóstol 3-4szer, majd az 5. alkalommal már eszi rendesen}.
    Gira, olyan jó, már másodjára kommententelsz egy hónap alatt;)

    VálaszTörlés
  4. Tünde, címed megvan, postázom, de most figyelek, hogy a lányod nevére, hogy lelkesedhessen;)
    És te is írhatsz mailt;)

    VálaszTörlés
  5. Jaj de jó! Most nagyon megleptél. Köszönöm :-)

    VálaszTörlés
  6. Én is örülnék Peppa könyvnek, ha van még! A Favourite things megvan, pont ma találtam rá.

    VálaszTörlés
  7. Ja, elolvastam újra, és látom, megvannak a címzettek. Sztornó az előző beíráshoz.

    VálaszTörlés
  8. Lilla, de legalább tudom, hogy melyik van meg nektek;) Szóval nem sztornó, jól jöhet még ez az információ.
    És ahogy írtam, írj mailt!

    VálaszTörlés
  9. Én is örömmel vennék egy ilyet!
    ja és a saláta recept is jónak tünik! Ki kell próbálnom! Én úgy szoktam eddig a feketeretket csinálni, hogy vékonyan lekarikázom, picit besózom és csöpögtetek rá olajat.

    VálaszTörlés
  10. ha még rábukkansz peppa pig könyvre én is szeretnék 1-2 darabot, ha nem gond. Most a gyerekeim nagyon rácuppantak, de a férjem kollegái között is nagyon népszerű lett...
    Köszi előre is. (Nekünk nincs 1 se)

    VálaszTörlés
  11. Hát a peppa pig könyvre én is vevő lennék. Ezennel jelentkezem :)
    (Melyik turiban találtad Szegeden?)

    Azt viszont megígérem, hogy ha bárhol amerre járok felbukkan, és még nem lesz meg nekünk, akkor hozom!
    Peppa plüsst vsizont tényleg szoktam látni. Az érdekel valakit?

    VálaszTörlés
  12. Diófa melletti turi, de a Passzázsra is, meg Olajbányász.

    Sajnos Peppát még nem láttam eddig, szóval semmi se garantálja, hogy hamar tudok megint szerezni. De mindig találok kedvemre való könyvet.

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok!
    Ha valaki nagyon ahitozik Peppa Pig utan, probalkozhat a www.ebay.co.uk -n is. En is nagyon sokat szoktam innen vasarolni, vannak uj es hasznalt peldanyok,licitre vagy azonnali fizetessel, kifestok, matricaskonyvek, Peppa agynemu, jatek Peppa...
    Ill. ha Angliaban jartok, ne hagyjatok ki a piacokat. 10 p-ert szoktak arulni az ilyen konyveket hasznaltan, neha ingyen neked adjak. Magyarorszagon mennyiert adnak egy Peppa konyvet a turiban? (azert kerdezem,mert nem ott lakom)

    Hajna

    VálaszTörlés
  14. 100 forint volt darabja.
    A Ladybird könyvek 200 forintért szoktak lenni.
    Eddig a legdrágább könyv, amit láttam, 500 forint volt, de az széltében hosszában is elég nagy példány volt.

    VálaszTörlés
  15. A 100 ft korrekt árnak tűnik. Ami örvendetes jelenség, mert legalább az Anyukákon, pontosabban a lurkókon nem akarnak nyerészkedni az ilyen boltok. Ami, ugye, sok más üzletről nem mondható el... hhh...
    Dane mostanában néha átvált Peppa-stílusú mondatokra. A röfögést kivéve :D
    Pedig olyan sokat nem is nézzük.

    VálaszTörlés
  16. Lehet, hogy nem mondok nagy újdonságot, de a nagymamám a következőket csinálta a fekete retekkel: a tetejét lepucolta és vájt bele egy elég mély gödröt. Feltöltötte mézzel! Télen minden nap egy kávés kanállal kellett elszopogatnunk abból a mézből, és amikor megpuhult (vagy megfonnyadt) kicsit, lepucolta az egészet és feldarabolta. Meghűléses, köhögéses betegségek ellen kiváló. Azóta is alkalmazom ezt is és az összezúzott fokhagyma, néhány kiskanál mézzel kikeverve című természetes antibiotikumot. Erika

    VálaszTörlés
  17. Ha öt nappal ezelőtt írod fel, akkor nekem teljesen újat mondasz! De kivételesen egy fél kanyarral nálam lemaradtál ;)
    Dee, szerintem ez és az ehhez hasonló szuper ötletek sokunknak újdonság, a mi generációnk ezen területekben nem igazán járatos, legalábbis szerintem.
    Mi már a panadol és a neocitran korszakban vagyunk, és annyit még tudunk, hogy a paprikában van c vitamin és pár apróságot.
    Zöldségnéni mondja, hogy nála alig fogy a fekete retek, nekem mindig hoz, meg akkor egy kis többletet, de van, hogy utána azt is én veszem meg, pedig elég sokan járnak hozzá.

    VálaszTörlés
  18. Hajna, szerintem is korrektek az áraik, főleg, hogy fogtam már ki nem egyszer olyan könyvet, amely kinyitás után nálam roppant először!
    Beszéltem a lánykával, aki áraz, mondta, hogy tudja, hogy többszörösébe kerülnek ezek a könyvek az idegennyelvibe, meg a neten, de nem áll szándékukban feljebb emelni az árakat! Ilyennel is ritkán lehet találkozni!

    VálaszTörlés
  19. Díjat szeretnék tovább adni Neked: http://bergamott.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam_31.html

    VálaszTörlés
  20. Szia!

    Ha lehet,akkor én is jelentkeznék Peppa könyvre,esetleg plüssre is.(email is írjak a jelentkezéshez? )Nekünk egy sincs és csak most ismerkedünk vele. :-)
    A Virág féle kakukkfű-szirupot nem próbáltátok?Nálunk nagyon bevált!
    Jóéjt,Judit

    VálaszTörlés
  21. Judit, jelentkezni akkor kell, amikor majd lesz készleten;)
    De addig is, ahogy Hajna javasolta:
    http://search.eim.ebay.hu/?kw=peppa&el=3&ect=&eb=Keres%C3%A9s
    Na meg lehet keresgetni az angliai ismerősöket, nekem már egy eszembe is jutott, remélem veszi a célzást;)

    Kakukkfús cuccot nem próbáltuk, de megnézem, szeretem azt a növényt nagyon.

    VálaszTörlés
  22. Minden elismerésem a feketeretekhez. Nekem a epém miatt kellett volna ennem, de nem bírtam. Pedig próbáltam az Erika által ajánlott kivájom a közepét mézet bele módszert, de annyira csípett ...
    Vagy rossz retket választottam?

    Ha köhögés, akkor a kakukkfűtea jobban tetszik, illetve a gyömbér. Bár az is csípett a múltkor (kandírozott gyömbért akartam csinálni :) )

    VálaszTörlés