2011. január 23., vasárnap

Peppa megérkezett


A késés már lassan súrolta a szemtelenség határát, de bízom abban, hogy az első elkészült rész mindenkit kárpótol.

A Peppa Pig team ezt alkotta:

Innen letöltheted {még nem tudjunk, hogy hogyan kell a két pdf-et összerakni, de a jövőhét folyamán választ fogunk találni}.
Daddy Puts Up a Picture 1. oldal 2. oldal

Várhatóan hetente "publikálunk" egy részt. Itt fogom folyamatosan frissíteni az adatokat, hogy mi készül. Folyamatosan be lehet kapcsolódni, Zsolt pedig már megrendelte az új mágnesalapokat;).

Tünde.m-el ötletelgettünk még, hogy mikre is lehet felhasználni eme anyagokat. Egyenlőre olyasmi körvonalazódik, hogy az elhangzott definíciókat gyűjtjük össze, azaz sok részben kérdez Peppa, pl mi a könyvtár, a múzeum, a foszília, és erre kap egy egy mondatos választ.

Sajnos maradunk továbbra is lassúk, de igyekszünk minőséget kiadni a kezünkből! Használjátok, szóljatok, ha valahol mégis maradt hiba, és bármilyen ötletek van, írjatok!

13 megjegyzés:

  1. Szuper! Nagyon ügyesek vagytok! Én a Scribust használom pdf-ek készítéséhez, az tud pdf oldalakat összekapcsolni is.

    VálaszTörlés
  2. PDF fájlokat könnyen össze lehet illeszteni. Nyisd meg a PDF oldalt, fent válaszd ki: "create PDF" "from multiple files" és ott add hozzá az oldalakat, mentsd el.

    VálaszTörlés
  3. Jaj de jó! Nagyon szép lett!!!

    VálaszTörlés
  4. Lipodresch, a Peppa Pig rövid mesék egy bugyuta rajzos malac családról, akiket egészen könnyen meg lehet szeretni. Angolul szoktuk nézni őket, ha jól tudom itthon nem is adják, de hosszú évek óta nincs tv-n, így nem ismerem a kínálatot.
    A gyerekek nagyon szeretik és nagyon jól lehet belőle angolul tanulni, felnőtteknek is ;)
    Viszont sok szülő nem tud még annyira angolul, hogy hallás után azonnal értse a szöveget, ezért nekik segítségük készülnek a szövegkönyvek.
    Meg a nagyobb gyerekek számára.
    Bízom benne, hogy lelkesen fogják majd forgatni.

    Lilla, na, neked milyen anyagod van?

    VálaszTörlés
  5. Nekem azt írja ki,hogy rajzolási hiba történt és a lap teljesen üres...:-(

    Judit

    VálaszTörlés
  6. Judit, nekem is kiírja, és üres a képernyő, de ha lejjeb görgetem a lapot, ott már látszik minden, és ha utána vsszamegyek a tetejére, akkor ott is:)

    VálaszTörlés
  7. Megint megpróbáltam és ha mentem az "üres" oldalt ott már minden látszik.Nagyon klassz,köszönöm.Ti ezt az epizódot(és majd a többit is)hol nézitek meg?Dvd-n vagy online megvan valahol?Judit

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok. Csak most találtam rá erre a bejegyzésre. valamiért nem kapok értesítéseket innen, és most egy ideje nem nézelődtem az irányítópulton:-(
    Mi most olaszul (is) nézzük Peppát, én azokhoz készítgetek powerpoint vetítőket. Eddig 4-et csináltam. Egyen a szereplők vannak, van egy a Bevásárlásos részhez, egy a Windy Castle-höz, és egy Peppa szülinapjához. A szavakat beírtam kicsiben angolul és magyarul is, tehát nem csak olaszozóknak hasznos. Egyet már feltöltöttem ide:http://lillaskids.blogspot.com/2011/01/peppa-pig-in-italian-olaszul-letoltheto.html a többit most ellenőrzi egy ismerősöm.
    Mi youtube-on nézzük az olaszokat, angol lemezünk van. de angol is sok van youtube-on.

    VálaszTörlés
  9. Mi is a youtube-on nézzük:)
    De van két dvd-nk is. Meg könyveink is vannak.
    És turikba lehet találni Peppás cuccokat;)

    VálaszTörlés
  10. sziasztok!

    pont ilyen anyagot kerestem a peppához!!! és nagyon jó lett!
    Nálunk a kedvenc a tree house és a santa's visit, ezeket még nem ismerjük de este megnézzük.

    könyveket hol szereztél?

    Ria

    VálaszTörlés
  11. SZia Moria, jó, hogy itt vagy.
    A könyveket édesanyám hozta Angliából, Ladybird sorozat, akiket amugy érdemes nézegetni, mert eszméletlen jó könyveik vannak, gyerekturiba is rájuk lehet akadni. Szegeden van egy idegennyelvi könyvesbolt, ott is árulják, meg lehet rendelni is.

    Jegyzem, hogy melyek a kedvencek;)

    VálaszTörlés
  12. Szeged? Hm. :) Szeretem Szegedet, sokat járunk arra.
    Én még gyerekturiba sohasem találtam könyveket :):):) peppát is csak mint plüss, meg ruhácskákat láttam, de majd figyelek. (sőt most a tescóban is láttam fiú peppás, pontosabban georgos harisnyát :) )

    Szegeden nekem is a kedvencem a művészellátó bolt :)

    VálaszTörlés