2010. szeptember 27., hétfő

Kirándulás beszámoló 2.

Folytattuk a csavargást, még mindig szerda:
Jókai villa, a legjobb a jobb oldalon levő képek voltak, amelyeken az abc betűihez tartozó képek átalakultak magukká a betűkké, nagyon tetszett.
Az egész múzeum fantasztikus volt, legalábbis nekem nagyon tetszett, a dolgozók kedvesek, mosolygósak voltak (pedig Kaleb pont itt sírdogált egy adagot és ők még engem is sajnáltak, hogy hát így nem tudok olyan nyugodtan nézelődni). Minden tiszta volt, sehol semmi por, összevisszaság. Úgy éreztem, hogy akik berendezték, gondozzák, igazán szeretik Jókait.
I, mint verébsuttogó

Csütörtök, amikor végig sütött a nap:
Csopak:
Vízimalom, csak kintről szemlélhettük meg, a múzeumot épp felújítják.Tanösvény: a környéken csak úgy hemzsegnek a tanösvények, és ha mind olyan jó, tartalmas és szép, mint ez, akkor ezt a részt monumentális könyvnek is lehetne nevezni. Sikerül majdnem minden táblát megörökíteni és egyszer majd mi is csinálunk a kertünkbe egyet.
És még két várat is megnéztünk:
Szigliget:

És a kirándulás csúcspontja következik: Csobánc
Kicsivel több, mint fél óra alatt értünk fel (375 m), és végig annyira élveztük. A Jókai kilátóval ellentétben itt nem volt köd és Bernát nem a saját lábán jött fel, de ez egy sokkal mozgalmasabb nap volt, így is rendesen elfáradtak. Mire felértünk, annyira fellelkesedtünk, hogy legszívesebben még jó sok túrázást belepakoltunk volna a programba, de nem kockáztattunk.
Az egész rom és a környék, annyira szép volt, és annak ellenére, hogy nem sok látnivaló akad, mégis remek hangulata volt.

Kirándulás beszámoló 1.

3 megjegyzés:

  1. Milyen jók ezek a táblák, elolvastam őket.

    VálaszTörlés
  2. Erősen gondolkozom azon, hogy kivágjuk és retusáljuk őket, van kép, ami nem sikerült túl jól (legalább van ürügy, hogy megint elmenjünk;)).
    Szóval, amint megcsináljuk, felrakjuk zip-be és közkincsé tesszük.

    VálaszTörlés
  3. Oh, és azt még elfelejtettem, hogy a várakban is majdnem minden táblát lefényképeztünk, nagyon hasznosak vannak közöttük.

    VálaszTörlés