2010. szeptember 28., kedd

Bernát könyvei

Nagyon régóta nem írtam arról, hogy miket olvasunk, így elég tetemes mennyiség összejött, amit egy bejegyzésbe biztosan nem tudok megmutatni.
Segítségemre van a nemrég elkezdett kis dokumentációnk a könyvekkel kapcsolatban, kapott egy szép, régi, kicsit leharcolt dossziét, eddig három fajta listát vezetek: Olvasmánylista, Kölcsön könyveink, Szeretnénk könyvek. Természetesen vannak átfedések.
Egyenlőre még próbálgatom, hogy mit hogyan érdemes leírni, milyen táblázatot csináljak hozzá, és amit érdemben tudok minderről nyilatkozni, megosztom veletek.

Csukás István: Szegény Gombóc Artúr
Eleinte nem gondoltam, hogy végig tudja hallgatni, de tetszett neki, azóta is folyamatosan kéri. És a hátoldalán már mutogatja a Radírpókot, legalább tudjuk, mit kell legközelebb beszerezni.

B. Méhes Vera: Nézz körül és mesélj rólaItt megtalálható minden kép:)

Első könyvem az évszakokrólA mindenkor használható könyv. Sok mozgatható, nyitogatható fülecske van benne. Könyvtári példány volt nálunk, és szintén napi rendszerességgel előkerült. Úgy érzem látjuk mi még ezt a könyvet is.

Minket is utolért a lovagkor, hiába, ezt nem lehet és azt tapasztalom, hogy nem is érdemes elkerülni. Ezen olvasmányainknak köszönhetően a kirándulásnál egészen más szemmel néztem a várakat, végre érdekelt a történetük, kicsit jobban el tudtam képzelni, hogy milyen is volt régen ezen falak között az élet.
A lovagvár(Az ajándék óriás kirakó fantasztikus, tényleg nagy és a kép is nagyon tetszetős. Mint egy kisebbfajta szőnyeg.)
Igényes, szép rajzok, jól használható kísérőszöveg. És tényleg érdemes a fülecskék mögé bekukucskálni.

Egy város történeteJelenleg nálam ez a favorit. Bernáttól még soha sem kérdeztem meg, hogy melyiket szereti a legjobban, de a lovagos és ez egészen sok helyre elkísért már minket.
Kr.e. 1000-től napjainkig, 29 oldalon, tárgymutatóval, szószedettel. Ismét egy könyv, ami segít, hogy a történelmi ismereteket elhelyezzük, illusztráljuk. És mindig van valami új az oldalakon, amit az előző nézegetés alkalmával garantáltan kihagytunk.

És természetesen továbbra is koptatjuk a nagy kedvenceket: Kippkopp, Boribon, A baba első lexikonja I-II., Tesz-vesz szótár.

Ma a Bodzavendéglőt (Schmidt Egon) kezdtük el olvasni, sajnálom, hogy jelenleg szinte lehetetlenség beszerezni, erősen gondolkodom azon, hogy digitalizálom, főleg a csodálatos grafikák (Budai Tibor)miatt, amik később lapbookokhoz is remekül használható lesz. Némelyikkel még a szobám falát is szívesen díszíteném.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése