2010. június 15., kedd

Most a melegre való tekintettel

Bernát nem fog azért kevesebbet szaladni, mert meleg van, így a lakásban is csak akkor lehet maradásra bírni, ha olvasunk, festünk vagy mesét néz. Az utolsó miatt természetesen nem vagyok elragadtatva, de jelenleg az a helyzet, hogy amíg tombol a hűség, nem érdekli a mesekönyv, nyűglődik, randalírozik és maximum a mese miatt ül le, kemény fél/egy órára.
A szigetelés, ablakcsere óta nincs olyan iszonyatosan meleg nálunk, de azért volt pár kemény nap az elmúlt időszakban.Így ráfanyalodtam a mesenézésre, de ha már eme sok szülő által vészesen elítélt tevékenységet folytatjuk, akkor legyen valami haszna is. Az oo-s konferencia délutáni előadója javasolta, hogy "töltsük meg angol hanggal a teret", így ha már mese, legyen angol. Anyukámtól még tavaly kaptunk egy Peppa pig cd-t, a rajzot nyominak találtam, de ahogy megnéztük párat az 5-6 perces részekből, kifejezetten megszerettem. Jó szöveg, ötletes történetet, rengeteg élethelyzet. Merthogy ezekkel a pigékkel mindig történik valami jó, ha meg éppen nem mennek sehova nagypapa vonatán, akkor a leghétköznapibb események történnek velük.
Nem tudom megmondani, melyik rész a kedvencem, de íme egy kicsi lista:
szivárványos, fogorvosos, festős, könyvtárazós.
Bernát már egész sok szót megtanult belőle, a passzív tudása nem tudom mennyi lehet. Arra lettem figyelmes, hogy tudatosan ismételgeti, próbálgatja a szavakat.
Az én szókincsemen is sokat dobott, legalábbis ez az első pozitív hatás, amit le tudok mérni.
Ha takarítani, főzni, lábat felpócolva olvasni akarok közbe, akkor a kiválogatott playlist-et indítom el, de inkább közösen szoktunk nézni, hiszen nekem sem árt. Mesekönyvben is megvan már pár rész, majd gyarapítjuk a gyűjtemény ezen részét is.

4 megjegyzés:

  1. Mary, köszi, nagyon aranyosak a malackák. Soma kedvencei amúgy. :)
    Végignéztünk néhányat, most készítem hozzá a kártyákat, és akkor tudunk játszani is. Holnap felteszem őket.
    www.otthontanulunk.blogspot.com

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik:)
    Majd meglesem a kártyáidat.

    VálaszTörlés
  3. Feltettem a kártyákat!
    www.otthontanulunk.blogspot.com

    VálaszTörlés
  4. Köszi, köszi! Óriási sikert aratott nálunk:)

    VálaszTörlés