2010. június 21., hétfő

Mi meg így tanulunk

(a csacsogó csajok csapatából ketten rejtőzködnek a képen)
A Noé Bárkája team tanítóképzést szervezett magának, hiszen hiába tartunk egyre több kurzust, szerzünk újabb és újabb tapasztalatokat, bizony, mindig van még mit tanulni, rendszerezni, gyakorolni. És az sem mellékes, hogy a szolgálatok és a havi team imák mellett, most alkalmunk nyílt egy egész hétvégét együtt tölteni.
Ezt a képzést pár hónapja Pesten tartották, meghirdetve, de sajnos közülünk senki sem tudott elmenni. Bubu olyan lelkesedéssel jött haza, hogy milyen jó volt, hogy neki is milyen sok minden összeállt, hogy milyen jók a gyakorlatok, így nem bírtuk ki, megkértük, szánjon ránk egy hétvégét, tartsa meg nekünk is.
Vele együtt nyolcan jöttünk össze az egyik közitársunk otthonában, mindenki hozott valami ennivalót, így se helyszín, se kajaköltségünk nem volt. És szombat reggel belecsaptunk a lecsóba (a meséből meg részletet néztünk szemléltetésnek;)). Ima, elmélet, gyakorlat, elmélet, gyakorlat, este haza, legfontosabb tanítás, mise, elmélet, gyakorlat, zárás. Végülis ennyi volt az egész. Két nagymama biztosította még a hétvége sikerét, egyik anyósom, aki Bernátra vigyázott, másik a közitársunk nagymamája, aki épp nála töltötte a hétvégét és az összehordott ennivalókból szendvicseket, fincsi főtt ebédet gyártott nekünk.
(Szegény Bubu estére kifeküdt)
És hogy miért volt frenetikus az egész hétvége, mert tényleg rengeteg újat hallottunk, sok mindent eddig is tudtunk, de jó volt, hogy amit eddig húsz mondatba hallottunk, azt most egy mondattal is meg tudjuk fogalmazni. És ami a legeslegjobb volt, az az, hogy rengeteg gyakorlásra volt lehetőségünk, mindent kipróbálhattunk és olyan is volt, amikor egy egy feladatot kétszer, sőt háromszor is megcsináltunk és leesett az állunk, hogy öt percen belül egy tanítón hogyan mehet végig ekkora fejlődés.

Arról nem is beszélve, hogy rengeteget nevettünk, hatalmas beszélgetéseket csaptunk a szünetekben. Őszre nem szervezzük meg a következő alkalmat, mert akkor össznépi szentandrisos találkozóra megyünk, de egy év múlva garantáltan vár ránk egy újabb hétvége;)

JÁTÉK
Feladat: az utolsó két képen megjelenik három bibliai szereplő, megszemélyesítőik: Ildi, Bubu és Zsolt. Július 1. éjfélig lehet tippelni, hogy ki kicsoda.
A helyes válasz kommentelői között pedig egy Messiás poszter kerül kisorsolásra. Egy szereplőre több tipp mehet (azért max 3;)).
Egy helyes válasz esetén egyszer, kettőnél kétszer, háromnál háromszor kerül a neved a kalapba!

3 megjegyzés:

  1. Az én tippem:

    Ildi: Rebeka
    Bubu: Jákob
    Zsolt: Izsák

    És de jó nektek!

    VálaszTörlés
  2. nekem is ez a történet ugrott be...
    Ildi: Rebeka
    Zsolt: Izsák
    Bubu: Ézsau

    szupi lehet egy-egy ilyen nap! Hasznos lehet ez a tánítóképzés!

    VálaszTörlés
  3. Félrevezető voltam, a két kép két történet, két teljesen különálló feladat része volt. ;)

    VálaszTörlés