2012. szeptember 11., kedd

Garázsvásárok

Biztos mindannyian belefutottatok még valahol a garázsvásár, garage sale, kacatvásár, yard sale kifejezésekbe. Én is számtalan esetben találkoztam velük az elmúlt években, amerikai blogokon, mesefilmben. És természetesen sajnálkoztam, hogy itt ilyen nálunk nincsen.
Két héttel ezelőtt az egyik anyukás hirdetős, nem tudom honnan tudják a mail címem levélben találtam egy hirdetést: garázsvásár (amugy emiatt nem iratkoztam le az adott címről, pedig már erősen terveztem). Minthogy azon a napon pont arrafelé volt egy fotózásunk, elmentünk. Már a kapuban ismerőssel találkoztunk, egy olyan családdal, akikkel a legjobb, legizgalmasabb helyeken szoktunk összefutni, így már tudtuk, hogy jó helyen járunk. Gyanúnk beigazolódott, takaros kis udvar, egész sok portékával. Megcéloztam a könyveket és a bakeliteket, találtam is benne jót.
Majd a szervezőkkel kezdtünk beszélgetni, már miattuk is megérte kimenni.
Azóta jobban utánanéztünk a környékbéli lehetőségeknek, találtunk helyi és országos facebook csoportokat, és minthogy remek kezdeményezésnek tartjuk, bár magunk biztosan nem fogunk tartani, hiszen helyünk sincs hozzá, valamint amire nincs szükségünk az igyekezzük inkább elajándékozni, de hirdetni tudjuk őket.

Biztosan megvan mindenkinek, hogy mire irányul a figyelme egy-egy ilyen esemény alkalmával, mi természetesen könyveket, bakeliteket, fotózáshoz tárgyakat, kötőtűket, természetes fonalakat és hasonlókat keresgélünk.

Voltatok már hasonló eseményen? Tapasztalatok?  Vagy akár már rendeztetek ilyet?

Én természetesen hozzájuk látogatnék el legszívesebben :)



4 megjegyzés:

  1. Húú de jó, hogy itthon is látni ilyet. Mi Angliában találkoztunk vele és voltunk is többször garage sale-en. A férjem állandóan emlegeti. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itthon is vannak ilyenek!
      http://www.facebook.com/#!/garazsvasarok
      Itt voltam, elég jó kis cuccok voltak itt, tudtam volna alkudni, ha lett volna nálam pénz :-P
      http://www.facebook.com/#!/terezvarosibolhapiac

      Törlés
    2. Az semmi, de az elsőt én is belinkeltem már ;)

      Törlés
  2. De jó, hogy más is szereti őket. Annyira jó, hogy sokan vagyunk így azért :)

    VálaszTörlés