2012. szeptember 14., péntek

Szemétnek való - kötés

Szemétnek való 10-15 cm-es darabok, amelyeket levágunk a kötéseink elejéről, végéről, csíkozásnál oldalról. Valaha én is kidobtam őket, aztán három éve nyitottam nekik egy dobozt, és elkezdtem gyűjtögetni. Bent pihentek a fonalak között, mígnem ma tűre kerültek. Sajnos kicsi a készlet, de évek kérdése és lesz belőlük valami :) Talán egy székpárna, vagy egy párna a kanapéra, takaró, háááát, ahhoz sokat kellene kötnöm, merthogy olyan darabok, amelyek még jók másra felhasználása szigorúan tilos eme projekthez. Miért? Mert azoknak már régóta megvan a helyük. Az olyan fonaldarabkák, amelyek egy sort már képesek kiadni, tökéletesek sapi, zokni, pulcsi, mellény passzéjának csíkozásához, amigurumik, színes labdák készítéséhez.
Szeretem ezeket a fonalakat, a legkisebb darabjukat is, mert jó megfogni őket, szépek a színek, és hasznosak, mindnek története van, és idővel a belőlük készült darabok is mesélni fognak.
Kendő:
fonala, ej de régi, és nem is különleges. Valamit találkozhattatok már előle készült kardigánnal, itt.
minta: Holden

És a kis darabkák.
Hármas tűn: van benne Rikker gyapjú, Libikóka, Diplomata, valamint olyan barna fonál, amivel a barkások a gombolyagokat kötik meg.
A narancssárga fonál nagyobb darabjai: Ercsu féle Vénusz stóla, Pingvin, nadrágcsíkozás, ami a barnából készült, olyan is van benne (és majd pár nap múlva mutatom, hogy mi készült még a barnából;)
Ötös tűn: Drops Nepal, Ötórai tea

És a sapik, Bernát őszi és Kaleb téli fejfedője.
Kalebé:
minta: Wolly Wormhead - Wide Ribbed Beanie
fonál: Drops Nepal
alján a még megköthető mennyiségű kimaradt sötétszürke, és majd idővel jönnek a még nagyobb darabok :)

Bernáté:
minta:  Raverly - Garter Stripe Beanie 
fonál: Barka Libikóka
alja lelkesen csíkozva, a tetejét pedig azért kellett a barnával megoldani, mert elfogyott a szép kis pesto szín, és remélem kíváncsiak vagytok, hogy a gombolyagok többi részéből mi lett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése