2014. augusztus 14., csütörtök

Aktualizált mese és film

Mostanában sokat virrasztok, valahogy este nem tudok aludni, ezért olvasok, kötök, vagy épp a plafont nézem, vagy a szekrényt, de azért igyekszem ezeket az órákat hasznosan eltölteni. Persze megpróbálok időben nyugovóra térni, így volt ez pár napja is, de nem sikerült, így hajnal egykor a világháló kötöttem ki, ekkor jött szembe velem kapásból a hír, Robin Williams meghalt, bíztam benne, hogy hoax, de külföld portálok gyorsan megerősítették; jobb lett volna ezen az estén inkább a plafonnézést bámulni, hiába, várandósan a magam nem épp alacsony átlagánál is érzelgősebb vagyok.
Jön a hétvége, és még hűvös, frontokkal átitatott idő érkezett, ilyenkor szoktunk mesenézést engedélyezni a csapatnak. Keserű az apropó, de akkor már olyan filmek, mesék kerüljenek terítékre, amelyekben ez a sokarcú, nagy tehetségű, bár sajnos életében sok problémával küzdő színész tett felejthetetlenné. 

Mese, amiket már láttak: Aladin, Robotok - utóbbi évek óta nagy kedvenc, bár kevesen ismerik. Mindenképp meg kell nézni, rengeteg beszélgetésnek képezheti alapját, és Robin a legjobb karakternek adta a hangját - Löksi :) És ki tudja rajta és a húgomon kívül végigmondani Dzsinni teljes barlangi szövegét? :)

Filmek közül a srácok a Jumanjit, az Éjszaka a múzeumban 1-2. és a Hook-ot látták.
Számomra ismét az utóbbi a nagy kedvenc, igaz gyerekként Hook karaktere nyűgözött le, felnőttként már inkább a két szülőre figyeltem, van mondanivalójuk!

Szerintem az újdonság film a srácoknak a Mrs. Doubtfire lesz, kell egy kis móka és kacagás :)

Nekünk, hát, csak nézem újra és újra a filmlistát, és a döbbenet folyamatosan növekszik, hogy mennyi remek filmben játszott, mennyi remek gondolat, alakítás, mennyi témát megmozgatott, a Jack, a Csodás álmok jönnek, és persze a nagy klasszikusok, a Holt költők társasága, A Good Will Hunting.

Itt vannak a filmjei, ha már vacak idő van, és augusztus közepén a szobába rekedünk egy kicsit, legalább nevessünk nagyot vagy gondolkodjunk egy kicsit az élet nagy kérdésein.

kép innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése