2011. április 11., hétfő

multitude monday 364-386.


Hálát adok mennyei Atyám az elmúlt két hét minden pillanatáért!


364. sok autózás biztonságban, baleset nélkül
365. bizalom Bernátban, megbízható viselkedése
366. egyetlen kurzus {Kornéliusz} tanításaiban válasz az elmúlt hetekben megfogalmazott kérdéseimre, kéréseimre
367. sok fiatal, akik végigvitték a konyhai szolgálatot, mosolyogva, vidáman, bohókásan
368. mosolygós, csendes, a Szentlélek erejéből stabil tanítás és tanító
369. közös bringázás a fiúkkal, közitársunkkal és családjával
370. zene a film mögött :)
371. barna ingruha zöld kabáttal, mindkettő kordbársonyból
372. egyre jobb babamama, és a márciusi plakátunk minden várakozást felülmúlt, főleg a kitöltése
373. problémákból, hiányokból kreativitási lehetőség

Ezek a múlt hétről maradtak hátra. És közben annyi minden történt ismét. Hihetetlen, hogy mennyi öröm, fájdalom, kérdés, válasz, hálaadás, kérés, tanítás, tapasztalás belefér 168 órába.

Kedd éjjel kaptuk meg a levelet, hogy plébánosunkat Orosházára helyezték, hozzánk Benyik György atya kerül. Búcsúmise vasárnap délelőtt!
Én hirtelen le a akartam fújni a Jézus kurzust, de nem tettem, hirtelen, önsajnálattól nem mentes döntés lett volna. Átírtuk az időbeosztást, hogy jelen lehessünk a búcsú Szentmisén.

374. egy igazi csoda, elegendő résztvevői létszám, a Jézus kurzus megtartásához, mert minden megtartott kurzus egy csoda
375. anyukámtól könnyed búcsú, biztonságos repülés, fáradt megérkezés
376. egy éjjeli levél, amely bár fájdalmas, mégis megvan a hála területe, mert nyugodtan, a férjemmel fel tudtuk dolgozni a híreket
377. az új plébánosunk egy olyan pap, akit mindig is kedveltem
378. a hétvégéi kurzuson ott volt a közösségünk minden tagja379. első szolgálatom a Lumenben
380. egy fájdalmas időben úgy orvosolni a fájdalmat, hogy Jézusról beszélünk, Hozzá fohászkodunk
381. egy nagyon könnyes, megható, napsütéses vasárnapi Szentmise
382. fiaink {szerintem} kiemelkedő magaviselet a hétvégén
383. Zsolt tanítása, akinél mindig biztos lehetek abban, hogy jót mond, mindig önmaga és tanításról tanításra ügyesebben beszél Isten Igéjéről!
384. Misi atya jelen tudott lenni a kurzus első másfél napján, tartott nekünk Szentmisét, reggel velünk imádkozott, majd értünk és mi is imádkozhattunk érte385. a mai délelőttél, amikor a fiúk aludtak egy nagyot, én pedig olvashattam és lábasból ehettem a tejfölös tésztát, olvasztott sajttal;) természetesen olvasás közben;)
386. a plébánia sok sok cserkésze

3 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nem ismerjük egymást, időnként olvasom a blogod :) bocsánat, hogy ismeretlenül írok. Misi atyát áthelyezték? Reménykedtem, hogy Ő vezetheti majd be gyermekeinket a hittan világába. Ez most így bután hangzik...nem baj. Ő adott össze bennünket, Ő keresztelte a gyerekeket. Bár nem vagyunk "igazi" hívők, azért a gyerekeknek megmutattuk volna az utat...örültünk volna, ha Misi atyával.

    VálaszTörlés
  2. Hát ez jó kis sűrítmény itt a dolgokból, mindegyik ponthoz kérdeznék egyet-kettőt, mert így nagyon halványan dereng csak mi is van... de majd irok.. ha minden igaz :)
    addigis jó volt ezeket olvasni!

    VálaszTörlés
  3. Git, igen, sűrítmény, de így visszaolvasva engem annyira megerősít abban, hogy a fájdalmas, szolgálós, néhol kimerítő időszakokban is mennyi sok áldást kapunk, amiért nem győzök hálálkodni.
    Részletesebben azért nem írtam a történtekről, mert még képtelen voltam, bőven elég átélni, nemhogy beszélni róla.

    Névtelen,
    nem a hittan világába kell bevezetni őket;) hanem Jézust kell megmutatni a számukra, Őt kell meghirdetni és tanúságot tenni Róla. És igen, erre Misi atya remek személy! Rendkívül nagy veszteségnek éljük meg mi magunk is, hogy fiaink nem tudnak vele heti rendszerességgel találkozni.
    De azt is látni kell, hogy nem ő az egyetlen, aki meg tudja mutatni ezt az utat! Krisztus egyházában sok a hiteles ember!

    VálaszTörlés