2011. február 22., kedd

"a törött lába akadályozza, hogy repüljön"


A világról való információszerzésnek számos módja ismeretes, és néha jól jön a könnyített verzió is, hiszen nem lehet mindig lexikonokat, tanulmányokat olvasni és nem is lehet mindent megtudni belőlük.

Az utóbbi időben nagyon megszerettem néhány riportot, amit a férjem mutatott a neten. Messze jobbnak értékeljük őket, mint amiket évekkel ezelőtt láttunk a televízióban. Kidolgozottabbak, könnyedebbek, informatívabbak.
Szeretem, hogy amikor véget és, akkor tényleg vége van, nincs utána semmi, teret adva a gondolatoknak, a beszélgetéseknek. Újra megnézhetjük, továbbgondolhatjuk, feldolgozhatjuk, könnyedén megoszthatjuk másokkal.

A lány, aki nem a maffiózó lánya
A mai nap ez indított el itthon vasalás közbeni beszélgetést.
Mert rávilágít arra, hogy miért nincsenek remek mesteremberek, szakmákat végző emberek. A poszt címe ugyan nem ezen videóból származik, de remekül összefoglalja. Tetszik, ahogy ez a lány elindult, hogy vannak ötletei, hogy van, amit szeret csinálni és azt megvalósítja, ráadásul még meg is él belőle.

Továbbléphetünk egy másik videóra, amely szintén azt taglalja, hogy hol vannak gyenge pontok az oktatásban.

Bernát nagy kedvence a repülőgépes, a cím ebből származik.

Ha jól emlékszem, eme cápahúsos volt az első, amit láttam.

A mosógéptesztelősben a felhasznált vízmennyiség árán lepődtem meg, mosthatópelus kampányhoz kitűnő.

Az óriáskijelzős kollégium ismét egy jó példája annak, hogy mennyire kreatívak a diákok, ha teret és lehetőséget kapnak {videó különlegessége, a jegyespár, aki szerepel benne, már házas és Zsolt készítette az esküvős klipjüket}.

Zárásképpen egy kis barlangászás és csokifizika.

Kép innen, a magyar múzeumok honlapjáról.

2 megjegyzés:

  1. Szia, mi meg próbáltuk nézni a repülőgépest, de nem tudjuk, mert két percnél vége... vagyis egyszerűen nem megy tovább, holott megvártuk, míg betöltődik az egész :(

    VálaszTörlés
  2. Git, így jár, aki külföldi :)

    a szolgáltató jelzi is, hogy külföldre még nem tud teljesen jó minőségben vetíteni - viszont dolgoznak rajta, régebben egyáltalán nem lehetett még ennyit sem látni. reménykedjünk :)

    pepita

    VálaszTörlés