2011. február 15., kedd

Házasság Hete 2011 - a kanapéról

A legtöbb programot, amit a Házasság Hete nyújt jónak vagy rendkívül jónak találom! Csakhogy enyhén szólva is nehézségekbe ütközik, hogy a legtöbbön részt tudjunk venni, pláne nem együtt.
Napközben Zsolt dolgozik, délután a srácok alszanak, későbbi program is veszett fejsze nyele, hiszen nem tudunk együtt beülni{a héten nincs itthon a gyerekvigyázónk sem}.
Kicsit furcsának találom, hogy nincs olyan program, legalábbis itt Szegeden, amely gyerekvigyázást biztosítana, vagy nem tudok róla. Tény, hogy sok program a még házasság előtt állókat szólítja meg, de mint olyan házaspár, akik itt-ott szolgálni szoktunk, szívesen meghallgattunk volna ilyen előadásokat, elvégre nem vagyunk mi olyan nagy arcok, hogy ne tudnánk valami újat mondani.

{és máris korrigálok, mert csütörtökön a múzeumba lesz gyerekvigyázás, csak nincs rajta minden plakáton:)}

Kétségbe esni azonban nem kell, dicsőség az Úrnak, a házasságok nem ezen múlnak! Főleg, mert számunkra is biztosít lehetőségeket, mégha nem is mindig úgy, ahogyan mi kitaláljuk, elképzeljük.

Íme néhány oldal, cikk, film, amivel eltölthetjük a Házasság Hetét, ha távol élünk a programoktól, ha életállapotunk nem engedi, hogy mindenütt, ahol szeretnénk részt tudjunk venni.

1. Nosztalgiázzunk egy kicsit, íme egy cikk hozzá: Apró, de lényeges bajok a házasságban (1931)

2. FFF, azaz Feleség a Férjért Február, Kamilla cikksorozata, amely tapasztalatát, saját életét, és a kommentekben sok feleség, leendő feleség gondolatait, tanúságtételét tartalmazza.

3. Igeeen, nézzünk közösen filmet és készítsünk hozzá nagy bögre forrócsokit: Fireproof.
Gondolom már nem nagyon kell bemutatni azt a filmet, amit én nagyon szeretek újra és újra megnézni.

4. Sokszor szeretnénk átélni azt, amit láttunk a filmben, vagy legalább valami hasonlót. Most erre is van lehetőség. A Fireproof 40 napos programja megvásárolható! De ha most és azonnal, de már szeretnéd, az egészet megtalálod itt! Tény, hogy a netes kivitelezés hagy némi kívánnivalót maga után, de még ezt is ki lehet bírni azért, "hogy ha taníthatóak vagyunk, megtanuljuk a legfontosabb dolgot a házasságban: szeretni". A könyv kivitelezése nekem nagyon tetszett, szerinte érdemes beruházni rá.

5. Újdonság film: Flipped.
Magyarul Változó szerelem címen fut. Két gyermek egyszerű, átérezhető, könnyed története, mert az ő szemükön át minden dráma sokkal feldolgozhatóbb, mint a felnőttek oldaláról. Még csak egyszer láttam, de érdemesnek tartom rá, hogy többet foglalkozzam vele, filmklubbos levetítésre, megbeszéléshez ideálisnak tartom.
És otthoni összebújós csokisnápolyis mentateás programnak is.

Mert:kép innen

Azaz, hiába házasodtál meg, ha nem tudsz mit kezdeni utána.

7 megjegyzés:

  1. Köszi az összefoglalót, Mariann! :)
    Ha ajánlhatok valamit, az a Shoenstatt mozgalom családnapjai nyáron. Pazar programok várják a gyerekeket is, felkészült vigyázókkal. :)
    Minden családnak saját vigyázója van, így a szülők tényleg nyugodtan vehetnek részt a programokon. Az első hétre még van hely, ha jól tudom. Nem jöttök el? Mi is ott leszünk. :)
    http://schoenstatt.hu/cimlap/index.html

    VálaszTörlés
  2. Ismerek pár embert, akik benne vannak és mindig nagyon jókat hallottam róla. Már a teológás éveim alatt is.
    Viszont eléggé be vagyunk már idénre táblázva programokkal,de a jövő évi naptárunk még lyukacsos.

    VálaszTörlés
  3. Köszi a jó kis tippeket, a filmet már be is szereztem:-)

    Mi lesz csütörtökön a múzeumban?

    VálaszTörlés
  4. Az a fontos, hogy még karácsony előtt jelentkezzetek, akkor van esély időpontot választani. :)
    Ha nagyobbak a kicsik, talán könnyebb is lesz nektek. :)

    VálaszTörlés
  5. Köszi az ajánlót, a Flipped filmet nem ismertem, megnéztem, nagyon tetszett! Már rég nem volt türelmem végignézni egy filmet. Ez most jókor jött.

    VálaszTörlés
  6. Virág, nálunk nem az a baj, hogy nem tudunk menni a kicsi gyerekek miatt, hanem az, hogy már nem tudunk mikor menni:)
    Mert már teli van a nyár, annyi helyre megyünk:)
    Istennek hála elég könnyen tudunk menni sok helyre, lelkigyakorlatra is a gyerekekkel, nem okoz gondot:)
    Deee, most tanultam valamit: egy családnak egy gyerekvigyázó, ez nagyon tetszik, meg foglak keresni ezügyben, hogy ez pontosan hogyan működik nálatok, mert beüzemelnénk.

    VálaszTörlés
  7. Tünde, a házasság hetének egyik programja, Szászi Balázsékkal.

    VálaszTörlés