2012. november 23., péntek

Kötés babáknak

Az elmúlt sok hétben kicsit többet ücsörögtem a kanapénkon, mint általában szoktam. Mondjuk az elkövetkezendő két évre való használatot abszolváltam. Kanapébetyárságom azonban nem zárult eredménytelenül, mert rengeteget kötöttem. Segített, mert eközben lehet beszélgetni, átláttam két szobát, mindig kéznél voltam a fiúknak, ráadásul még hasznosat is csináltam, hiszen készültek téli sapkák, nyaksálat, pulóverek, kisbabának meleg ruhatár, hiszen eddig tavaszi, nyári kisbabát érkeztek hozzánk. 

Idővel majd mindenről lesznek fenn képek, bár Bernát pulcsijait néhány fényképen már láthatóak voltak.

Most két számomra kedves kötést mutatok be, bár az egyik még kötőtűn van, és természetesen még fénykép sincsen róla, de minthogy kap majd egy külön bejegyzést néhány nap múlva, talán nem gond.
Facebook kötős-horgolós csoportjában felbukkant egy felkérés, a Manócsomaghoz kerestek lelkes kötni vágyó embereket. Korábban soha sem hallottam erről az alapítványról, amelyet egy édesanya hívott életre: 
 "Célja: A koraszülött, illetve kis súllyal világra jött babák otthoni, illetve intézményi ellátásnak elősegítése, az ehhez szükséges ruhák és egyéb tárgyi eszközök biztosításával."
A babagubók kötésének én sem tudtam ellenállni, így rövid egyeztetés, jókor jött pesti kiruccanás után már az alapítványhoz kerülhetett a következő négy gubó. Imában hordozva készültek, és néhány havonta újabb és újabb kisbabákat fognak melegíteni. Persze az lenne a legjobb, ha minden gyermek időben, megfelelő súllyal születne meg, hogy ezek a kötések kihasználatlanul porosodjanak egy raktárban.

A kötőtűkön pedig egy mellényke pihen, amely egy árverés kikiáltási tárgya lesz. A szegedi újszülött mentők sok forrásból igyekszenek biztosítani, hogy Dél-Magyarországon mindent meg tudjanak tenni azért, hogy minden újszülött, akinek sürgős ellátásra van szüksége, eljusson oda, ahova kell, az általuk biztosított lehetőség szerinti legjobb körülmény között. Mi magunk is sokszor találkozunk a mentővel az utakon, valamint a lelkes csapattal szegedi rendezvényeken, mert ahol csak ott tudnak lenni, ott vannak, és mosolyognak, és kedvesek, megmutatják a mentőautót, Bernát és Kaleb is ült már benne, megsimogatták a játékbabát az inkubátorban, mi pedig hálátadtunk, hogy más körülmények között nem kell ezekkel a szakemberekkel megismerkednünk. 
November 26-a után figyeljétek a blogokat, hátha találtok valahol kedvetekre való adományt :)

4 megjegyzés:

  1. Naná, hogy visszanéztem a képeket, és jól megcsodáltam Bernát pulcsijait, a zöldet föl is ismertem:) A másiknak meg szerintem belefutottam a mintájába, nem Dropsos, talán Jonathan véletlenül?

    VálaszTörlés
  2. Pedig Dropsos, mint a zöld, csak míg a zöld másfajta színekkel készült, addig az előbbi pont azokkal a fonalakkal, mint a mintában :) mondjuk elég bőven adták meg az adagot, mert a maradékból Zsoltnak lett kép sapka, a fiúknak meg egy-egy.

    VálaszTörlés
  3. ááá, rosszul foglamaztam. szóval: dropsos minta, és talán Jonathan a fantázianeve, ugye?

    VálaszTörlés
  4. ááááá, értem, ha az lehet :)

    VálaszTörlés