2011. április 28., csütörtök

Fogmosásra motiválás

Ritkán írok a baba mama klubunkról, ami hiba, mert nagyon áldott, ráadásul már többen mondtátok, hogy szívesen olvasnátok róla!

Néhány hete az egyik anyuka felhozta a fogmosás kérdését, mert náluk bizony a gyermek, amint meglátja, hogy közelít a fogkefe, ajakeltüntetősre présel össze a száját. Megosztottuk eddigi tapasztalatainkat, a hallott/olvasott tapasztalatokat.

A mai napon az anyuka tovább bővítette a fogmosás jótanácsok tárházat:

Bálint Ágnes: Én vagyok a tv maci
Hiszen sokunknak ismerős az a mondás, hogy "köpött a maci?", bizony, a tv maci rendszeresen fogat mos, és a könyvben több képet is szentelnek eme tevékenységének.

A fogmosásrenitens csemetével nézegették a könyvet, mindent utánozott, a maga kis hangjátékaival kiegészített, majd amikor a fogmosáshoz értek, kitátotta a száját és kérte a fogmosást! Azóta a tisztálkodás kultúrprogrammá változott!

Beszerezhető ;)

További szakirodalom:
Izgő-mozgó fogaim, amely nálunk is nagy sikert aratott.
Valamint a Barborka és a bonbonok című mese az Első meséskönyvemből.

5 megjegyzés:

  1. Zsófi szereti amúgy is, de amikor én mosom neki, "hegedülök" a fogain, és éneklek vmit hozzá, főleg a "hegedül a kisegér"-t. Odavan érte...

    VálaszTörlés
  2. Antikvárium.hu-n olcsóbban megrendeltem a Tévémacis könyvet. ;-)
    Dóri

    VálaszTörlés
  3. Dóri, ügyes vagy!

    Tünde, ezt a hegedülést is fel lehet venni a repertoárba!

    Gondolkoztam azon, hogy a plébániai újságunknak van családi melléklete, oda néha összeszedhetnénk azokat, amiket összeguberálunk babamamán, hátha még másnak is jól jön;)

    VálaszTörlés
  4. és a jutub? ott is van rengeteg tanács, bemutató, hogyan mossunk helyesen fogat.
    ennél jobb is van, ezt csak így hamarjában:
    http://www.youtube.com/watch?v=1GXQLnTalcg&feature=related

    pepita

    VálaszTörlés
  5. pepita, nekem eszembe sem jutott, hogy ott nézek videót! Köszike! úgy látom, hogy van még mit tanulnom és több területet át kell néznem, ha olyan posztokat szeretnék írni, amikben tényleg körbejárom a témát!
    Bárcsak Te is blogolnál!

    VálaszTörlés