2010. március 30., kedd

Gryllus koncert

Bernát első "zárt terű" koncertje is megvolt szombat délelőtt.
A második sorba vettem jegyet, hogy legyen előtte azért valami, de közel legyünk. A logika bevált;)
Gryllus dalokat már elég régóta hallgatunk, ezért sokat felismert és nagyon tetszett neki. Az is szereti, ha valaki gitározik, csellót pedig most látott először, és mindhogy az egyik kedvenc dala is ezen szólalt meg, úgy gondolom nem okozott ez a hangszer sem csalódást.
Az egész koncert jól volt felépítve, jó volt a helyszín, voltak ismerősök, és sok sok éneklő gyerek és szülő:)
Bernát hol az ölembe ült, hol két szék között kukucskált, kiflit evett, tisztába is tettem menet közbe. Eleinte csak figyelte, ahogy tapsolnak, meg ő is nekiállt tapsolni a végén lelkesen integetett. Az egyik dalnál meg a lábon állva ugrált és tapsolt, még Gryllus is megmosolyogta.
Jövőre is megyünk!
A következő próbálkozás a bábszínház lesz, ki is nézem egy előadást, ami nem hosszú, szépek a bábok. Legfeljebb a felénél kijövünk, na bum.

Halász Judit koncert várható májusba, igen ám, de két előadás lett meghirdetve és már elfogytak a jegyek! De Judit jó fej és bevállalt egy harmadikat is! Erre már foglaltattam jegyet, de még nem tudják nyomtatni őket, így a helyet nem sikerült biztosítani, csak a jegy tényét. Így húsvét utáni első munkanap nyitásra rohanunk az egyik anyukával karöltve, hogy közelre kapjunk a csemetéknek helyet! Azért a jegyvásárlás helyszíne előtt nem fogunk sátrat verni, így is alakul a koncert feeling!

2 megjegyzés:

  1. Én a bábszínházzal várnék még... ebben az évadban kezdtünk járni, de a 3, azóta 3,5 éves lányomon most februárban láttam először, hogy van egy-két rész, amit élvez (de lehet, ez is csak azért volt, mert ismerte a mesét), előtte nyűglődött, a végét várta, pedig szavamra mondom, nagyon nyugodt, türelmes gyerek, órákon át eljátszik egy dologgal. A nagyobbik lány képben volt, de azért az 1 órának az utolsó negyed óráján már rajta is láttam, hogy "kikapcsolt". Az a baj a helyszínnel, hogy inkább hosszú, mint széles a nézőtér, így a gyerekek túlnyomó többsége távol van a színpadtól, ráadásul mivel a szülők ugyanott ülnek, mint a gyerekek, lehet akár már, hogy a második sorban nem lát semmit a szegény gyerek. Így meg sokkal nehezebben lehet lekötni, mintha közvetlen ott zajlana előttük. Sajnos helyjegyet nem lehet venni, az egyetlen módszer a korai érkezés, és a pofátlan túródás :)

    VálaszTörlés
  2. Ez a bábszínházas dolog egészen rosszul hangzik. Nekem a színház szóval eddig még soha sem került egy lapra a korai érkezés és a pofátlan túródás, le vagyok döbbenve, hogy nem lehet helyjegyet kapni.
    Az hiszem, ez számunkra ki fog maradni, majd keresek más előadásokat, etc. És megvárjuk, hogy elég nagy legyen a rendes színházhoz, addig meg kibekkeljünk koncertekkel, meg a többivel.

    Halász Juditra sikerült jegyet kapni, én hoztam el az első kilencet tegnap reggel, így simán tudtam venni a második sorba. A jegyek döntő többsége már le volt foglalva!

    VálaszTörlés