2013. március 16., szombat

Februári könyvek - és néhány életkép

Bálint Ágnes: Iskola a faliszekrényben
Csukás István: Mirr Murr nyomoz Budapesten
Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön 'eleje'

Frank L. Baum: Óz, a csodák csodája
Mary Pope Osborne: Múmiák nyomában
                                  Vadnyugati kalandok
                                  A sárkánykirály udvarában

Kalebnak a Három pillangó című mesegyűjteményből olvastunk többször.
Angolul pedig néhány Ladybird-es könyv került a kezünbe a már meglevő készletből, különösen a Chickenpox tetszett nekik, tény, hogy a történet rendkívül jól fel van dolgozva, egyszerű és vidám.

Ezek voltak az újdonságok, és természetesen még sokszor előkerült Az álruhás kisautó, Pálcika is sokszor járt nálunk. A sok biciklizás viszont előidézi azt a jelenséget, hogy amint párnát ér a kis fejük, már alszanak is. 

Bernát folyamatosan rendezte a kis asztalkát, így egészen újhelyre került, pontosabban egy másik szobába, és mindez új lehetőségeket kínált. Asztalon színezés, majd átalakult tengeralattjáróvá. 



 Kora reggeli fénytanulmányok, a képen sajno snem látszik elég jól, de Kaleb kezében van a tükör. Azóta mindenféle tárgyat találtak már, amivel "kópézni" lehet a falon, csuda érdekes táncot tudnak lejteni ezek a kis foltok.
 És természetesen Fülöpöt sem ér kihagyni, az olvasásból végképp nem, Bernát és Kaleb folyamatosan hordja hozzá a könyveket és rendszersen olvasnak neki, most épp a répa mesét.

 

2 megjegyzés: