2013. január 2., szerda

Három hetesen három gyermekesen

A mindennapjaink nagyon egyszerűek: három gyermek szeretete.
És ezt amilyen tömören meg lehet fogalmazni, kifejteni annál hosszadalmasabb, hiszen minden bennefoglaltatik, ami az élethez kell, hiszen három élet. Valamit a mi életünk is, mert egyik pillanatról a másikra szembesülünk a gyengéinkkel, a másik gyengéivel, de ugyanilyen erővel kerülnek elén talentumaink, adományaink is. A Úr pedig, ahogy ígérte, nem hagy el minket, megtart, bátorít, és továbbra is tanít bennünket gyönyörködni, amely által talán, egyszer megsejtjük azt, hogy Ő hogyan gyönyörködik bennünk.
Lassan megtanuljuk, hogyan kell dolgozni, mindent elvégezni úgy a háztartásban, hogy az egy felnőttre jutó gyermekek száma már nem egy. Hogy valaki mindig mondani szeretne valamit, vagy kézben szeretne lenni. Valaki mindig éhes, valaki mindig érezni szeretné, hogy odafigyelünk rá is. És a mosógép csak mos, az ágyakat rendbe kellene rakni, de épp karácsonyi nyomdával készülnek a sordíszek, majd mesélés közben mosogatás, ceruzahegyezés után a reggeli kenyérmorzsák is elseprődnek. 
Szuperképességek, szupererő? Naná: úgy vagyunk mi asszonyok megteremtve, hogy tápláló anyatejet gyártunk, ezután már semmi sem lehetetlen. 

A képen szereplő kisruha azonban már jóval korábban elkészült :)
Régi Sandra és Amelie gyerekszámaiból való minták alapján készültek, a mellény java saját tervezés, Zsolt javaslatára lett mind a két vállpántja gombos, hogy a kicsi baba kezeket ne kelljen átbújtatni. A sapi mintája volt nagy újdonság számomra, Jacquard-minta, izgalmas volt kötni. És a szokásos fa gombok is előkerültek, bár a készletem kifogyóban van. 

És lelkesen várjuk ebben a hónapban a sok sok szavazatot rá itt ;)

5 megjegyzés:

  1. Gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok!

    (Valamint boldog új évet is, ha már épp most tévedtem erre :))

    Mind a baba, mind a szett nagyon szép! :)

    VálaszTörlés
  2. szívemből szóltál!! Gratulálok mind a három gyermekhez és sok boldogságot kívánok nektek!!

    VálaszTörlés
  3. Köszi Patri!
    Dóri, Virág, akkor jó, és minthogy ti már bőven gyakorlott nagycsaládosok vagytok, remek érzés, hogy mindez nem csak a hormonok hatása, és hogy maradandó :) mert tényleg csodálatos :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon falatka ebben a kék szerkóban! :)
    Igen, nagyon izgalmas és sokszínű az élet 3 gyerekkel!
    Ja, és akkor úgy néz ki március elején meglátogatunk!

    VálaszTörlés